Момиче на седмицата: Жана Янева

momiche na sedmicata jana qneva

Чар, дисциплина, красота и отговорност са една част от цялостна картина, която придобиваме за нея. Първият конкурс, на който тя се явява и печели е „Мис Благоевград“, след което през 2012 г. е избрана за “Мис Вселена България”, което й дава право да стане част от световния финал в Лас Вегас. Може би вече се досетихте, че става дума за красивата Жана Янева, която гостува в рубриката на LAZARA „Момиче на седмицата“. Поразпитахме я с любопитство за конкурсите, на които е участвала, какви са нейните модни предпочитания и какво я очаква в близко бъдеще, а какво ни отговори тя – четете в следващите редове.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Като дете си се занимавала активно със спорт. На какво те научи тенисът?

– Обожавам спорта! Освен тенис на корт, карам ски, практикувам йога, а от скоро се запалих и по бокса. Спортът е изградил в мен много позитивни качества като дисциплина, постоянство и борбеност, които ми помагат и в живота като цяло.

LZ: Как реши да се явиш на първия си конкурс – „Мис Благоевград“?

– Стана много спонтанно. Явих се на конкурса на шега и без никакви очаквания, защото не бях имала никакъв опит в подобни неща до онзи момент и бях много изненадана, когато спечелих.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: След спечелването на “Мис Вселена България” през 2012 г. заминаваш за Лас Вегас, където имаш право да участваш в „Мис Вселена“. Разкажи ни малко повече.

– Много съм щастлива, че имах възможността да представя страната ни на световния конкурс „Мис Вселена“. Това беше едно прекрасно изживяване, което винаги ще помня. Емоцията да си на такава голяма сцена, заедно с едни от най-красивите жени в света и хиляди души публика в залата, е неописуема. Радвам се, че се запознах и с кандидат-президента на САЩ – Доналд Тръмп, който до миналата година държеше правата на конкурса.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: От местата, които си посетила кое те впечатли най-много и с какво?

– Много обичам да пътувам и го правя при всяка удобна възможност. Всяко място е уникално само по себе си и има своята красота и атмосфера. Много харесва Европа, но обичам да посещавам и по-далечни дестинации. За последно бях в Пунта Кана в Доминиканската Република, където беше страхотно.

LZ: Когато си събираш багажа за път, какво слагаш първо?

– Вече съм станала спец в събирането на багаж… приготвям го за нула време. Първо слагам козметиката, защото с нея не обичам да експериментирам.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Кое е нещото, което може веднага да те зареди с хубаво настроение?

– Това нещо се казва Наоми и е моят домашен любимец от породата мини йоркширски териер. Обожавам я, тя ме зарежда с много положителна енергия и хубаво настроение.

LZ: Колекциите на кои световни дизайнери най-често те впечатляват?

– С интерес следя колекциите на Tom Ford, Balmain, Valentino и други дизайнери.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Ако трябва да заложиш на български дизайнер, на кой най-лесно може да се довериш?

– Има много талантливи български дизайнери, с които съм имала възможността да работя. За различни събития и участия доверявам стила си на „Romantika Fashion“ и дизайнерката София Борисова, с която също работя от доста време и чийто прекрасни рокли и тоалети винаги нося с огромно удоволствие.

LZ: Кой за теб е сезонът, в който можем да бъдем максимално различни относно аутфита?

– Мисля, че независимо от сезона, ако човек обича да експериментира в съчетанията, цветовете или аксесоарите, винаги може да бъде различен.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Кой е най-срещаният айтъм в гардероба ти?

– Определено това е черната рокля, в доста различни вариации на дължини и материи.

LZ: Любим аксесоар?

– Чанти, чанти…. чанти!

LZ: Какъв тип обувки харесваш – високи, ниски, в ярък цвят или пък в пастелни нюанси?

– Ежедневието ми обикновено е доста натоварено и затова наблягам на удобството и нося ниски обувки. За вечер предпочитам обувки на ток, а цветът съчетавам с този на чантата.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Всяка жена държи поне едно нещо винаги да изглежда безупречно – кое е това при теб?

– Когато човек е щастлив, позитивен и усмихнат, той и изглежда по-добре и е по-красив. Така, че аз се старая да се чувствам по този начин и останалото се получава от само себе си.

LZ: Имаш ли бюти трикове, които прилагаш?

– Нямам специални бюти трикове, старая се да се поддържам във форма като спортувам редовно и се старая да се храня здравословно.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Имаш страхотна коса – как я поддържаш?

– Благодаря! Когато имам ревюта и фотосесии, косата ми доста се изтощава от постоянните прически и продукти, които нанасят върху нея, затова през останалото време се старая да не я третирам и натоварвам допълнително. През лятото дори много обичам да я оставям да изсъхва сама, без сешоар.

LZ: Ако трябва да определиш характера си – кое е първото животно, с което можеш да го свържеш?

– Вярвам в зодиите, така че – бял скорпион!

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Как най-лесно се амбицираш?

– Амбицията е в характера ми. Не се отказвам лесно и преследвам целите си до край.

LZ: С какво най-бързо може човек да те спечели, но и да те загуби?

– Харесвам хора, които са непринудени, естествени и позитивни и се старая да се обграждам с такива. Мразя фалша и лицемерието.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Какво те очаква през есенно/зимния сезон?

– Предстоят ми пътувания и модни ангажименти както в България, така и в чужбина. Участие в SFW – Софийската седмица на модата, след това в италианската, а междувременно и заснемането на фотосесия за международна компания.

momiche na sedmicata jana qneva

LZ: Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– На читателите на LAZAR.bg A от сърце желая здраве, смелост да преследват мечтите си, любов и незабравими мигове!