Рубрики

Момиче на седмицата: Радост Тодорова

radost todorova

 

radost todorova

Гост в рубриката ни Момиче на седмицата този път е една дама, която е олицетворение на българската красота. Носи в себе си всички дребни на пръв поглед детайли, заформящи магията на българската жена, която и представя на конкурса „Мис Вселена“ в Лас Вегас през 2015 г. Родом е от Враца, но желанието й да последва сърцето си и любовта я отвеждат в Израел, където от скоро живее със своята половинка. Какви са важните за нея неща в живота, какво цени най-много, от какво се зарежда духом и още за нея четете в идните редове. С голяма радост ви представяме – Радост Тодорова!

radost todorova

LZ: 08:00 часа е време за…?

– Сън. Не съм от хората, които обичат да стават рано, но професията ми го изисква, а тя е не само работа, но и хоби за мен, така че в тези дни ставам с голям ентусиазъм и усмивка на лице, независимо, че това се случва в 05:00 часа сутринта. През останалото време си позволявам да се наспя и да стана в по-късен час (разбира се, преди обяд ха-ха). Моят проблем е, че не успявам да заспя рано, тъй като вечер чувствам съзнанието си най-активно. Предполагам, че това е въпрос на привикване и мога да го променя. Затова го асимилирам и като „проблем“. Но едно е сигурно – сънят е ключът към спокойствието и хармонията на ума и разбира се, към физическото ни здраве!

LZ: Най-ефикасният метод за събуждане тогава е…?

– …да отвориш очи и да осъзнаеш, че закъсняваш (ха-ха).

radost todorova

LZ: Как най-често Радост си доставя радост?

– Моето любимо време е със семейството и близките ми. Тогава се чувствам най-щастлива и пълноценна! Каквото и щастие или удовлетворение да изпитваме, то не е пълно, ако не е споделено с правилните хора!

LZ: Работата ти изисква да изглеждаш безупречно. Какво ти коства и как поддържаш форма?

– За мен един човек изглежда така, както се чувства! Без значение формата, теглото, височината или цвета на кожата, всички ние сме красиви, ако вътре в нас цари спокойствие, хармония и осъзнатост. Осъзнатост, защото за да ни приеме заобикалящия ни свят като красиви или безупречни, първо ние трябва да го направим! Що се отнася до това, какво ми коства на мен да се чувствам добре и красива…. вкусна храна, не в големи количества, но разнообразна, много движение, без значение под каква форма, и разбира се ведро съзнание, съзнание на мечтател!

radost todorova

LZ: Здрав дух, здраво тяло. Какво  е в състояние да държи духа ти в кондиция?

– Знаете ли, не съм споделяла това с никого, но наскоро ми се наложи да се отдалеча от професията си – от това, което правя с най-голямо желание и целеустременост, тъй като обикнах един човек достатъчно, че да му отдам цялото си внимание и време. Наложи се да се преместим да живеем в друга държава и аз оставих работата си на заден план, за да имам време да се приспособя в новата среда. Тогава за пръв път се почувствах дезориентирана. Почувствах, че съм на прага да загубя част от себе си, част от душата си. До този момент смятах, че това, което ме прави щастлива и удовлетворена, е моята работа. Истината обаче е съвсем друга. Най-важното, най-ценното и най-истинското на този свят е семейството! И колкото по-скоро всеки един от нас осъзнае това, толкова по-щастлив и пълноценен живот ще има. Не казвам всички да зарежем това, с което се занимаваме. Напротив! Личностното развитие е много важно да сме добре във всеки аспект. Но приоритет трябва да бъдат близките на сърцето ни хора! Предполагам доста хора няма да са съгласни, но за мен професионалните постижения, славата, вниманието…. всичко това е преходно, временно. Благодарна съм на моя любим човек, че ми показа това, а именно, че здравото и щастливо семейство е основата, която поставяме сами в нашия живот!

LZ: Какво може да те накара да загубиш баланса си?

– Всеки човек си има спадове и възходи. Не мога да кажа какво конкретно може да ме накара да изгубя баланс, но съсигурност то не е едно. Хора сме, не сме безчувствени и в различни ситуации реагираме по различен начин. Надявам се единствено в такива моменти да имам подкрепа до себе си, това е най-важно.

radost todorova

LZ: На конкурса „Мис Вселена“ сред многото красота, какво друго видяха очите ти?

– За съжаление, за първи път се сблъсках с политиката отблизо. За никого не е тайна, че тези конкурси са средство за подобряване на отношенията между дадени държави, а по-кратко казано – чиста геополитика. Не спирам да твърдя, като разбира се изключа себе си, че имаше доста красиви, интелигентни и можещи момичета, които не бяха измежду последните Топ 15. Но коя съм аз да съдя?! Важното е, че накрая победи жена, която подкрепях и харесвах от самото начало. Красотата за мен се крие в характера, не в простата външност!

LZ: На кое сетиво се доверяваш най-много?

– На вкусовите си рецептори (ха-ха). А сега сериозно – вкусът, обонянието, зрението, слуха и осезанието са нашите сетива. Твърди се обаче, че всички ние притежаваме шесто чувство, което е свързано с интуицията. Не знам как да го наричам, но смея да твърдя, че се доверявам именно на него.

radost todorova

LZ: „Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов“ – какво е за теб любовта?

– Любовта. Тя е всичко. Как мога да категоризирам нещо, което и най-великите умове не са успели да обяснят и до днес. Можем да намерим любовта под всякаква форма, да я изпитаме, да й се радваме, дори да я намразим. Но тя си остава най-силното чувство, на което сме способни. Любовта за мен е всичко, от което имам нужда!

LZ: В човешките отношения най-много цениш…?

– …искреното и чисто поведение. Повече ще оценя, ако някой не ме харесва и ми каже това в очите, отколкото, ако демонстрира изкуствена емоция. Отвращавам се от лицемерни хора.

LZ: Ти самата как можеш да измериш думата богатство?

– Богат човек е този, който се чувства свободен да живее живота си по начина, по който иска. Богат човек е този, който може да се похвали с голямо, здраво и щастливо семейство. Богат човек е този, който обича и биде обичан!

radost todorova

LZ: В кое се крие най-силната черта на българската красота?

– В неподправеността. Не бих искала да засягам темата за „изкуствените“ жени в днешно време, тъй като ще обидя много от моите колежки и познати, а и толкова неща се изговориха по темата – развитие няма. Красотата на българката е всеизвестен факт. Ние сме световно признати за едни от най-красивите жени в света. Защо обаче последните години се появи тенденция на еднакво изглеждащите жени?! Според мен красотата на всеки един от нас се крие в „дефектите“. Това е уникалността ни. Нещото, което другите нямат.

LZ: Любима наша поговорка?

– Ехааа, сещам се за толкова много пословици и поговорки, на които баба ме е учила. Но няколко са се запечатали в съзнанието ми и използвам и до днес: „Каквото повикало – такова се обадило.“, „Да е учено – добро, да е умно – по-добро!“, „Докато не изпиташ злото, не ще познаеш доброто.“, „Клин клин избива.“, „Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си!“, „Каквото си надробиш, това ще сърбаш.“, „Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!“.

LZ: А ястие?

– Баница със сирене и боб в гърне…. само като си помисля се пренасям вкъщи!

radost todorova

LZ: В моден план кое е най-голямото предизвикателство за теб?

– На този етап имам намерение да продължа кариерата си тук в Израел. Нямам поставени конкретни цели, тъй като все още опипвам почвата, но вярвам в себе си и знам, че с упорита работа и постоянство ще постигна всичко!

LZ: Студеният сезон вече е тук. С какви емоции го посрещаш?

– Може да се каже, че есента не е любимият ми сезон. Но както всяко друго време от годината и това не прави изключение – време за хубави емоции и незабравими моменти с близките!

LZ: Значи не си сред любителите на дъжда, така ли?

– Слънце! Иска ми се слънцето никога да не залязва. Но, ако го нямаше дъждът, щяхме ли да оценим слънчевото време?!

radost todorova

LZ: Каква е рецептата ти за щастие?

– Както вече казах, семейството играе основна роля в истинското щастие на всеки човек. За мен тази рецепта се състои от няколко много прости неща – куфар, паспорт и любимият човек!

LZ: За какво мечтаеш?

– Мечтая цял живот да не спирам да мечтая, както съм мечтала до сега!

radost todorova

LZ: Какви проекти те очакват в близък план?

– В това отношение съм малко суеверна и избягвам да споделям плановете и проектите си, докато не ги реализирам. Затова ще кажа само, че Радост може вече да не е в България, но мечтата и да популяризира българските традиции, култура и смайваща природа…. не се е изпарила! Имам много идеи как това да бъде осъществено без милионите левове, които отпуска министерството на туризма и кой знае къде отиват след това. В тая работа значение има само любовта, любовта към родината!

LZ: За финал, какво ще пожелаеш на читателите на LAZARA.bg?

– На Вашите читатели бих искала да пожелая много щастие, любов и свобода, свобода да живеят живота си както сърце им иска!

Nikolay Ivanov Photography

Borislav Yosifov Photography

Art Studio Allure by Peyo Peev