Сватби

6 неща, които се променят, след като се ожените

svatbeni snimki bulka mladojenec svatba liulka

svatbeni snimki bulka mladojenec svatba liulka

Знаете ли, че има поне 6 неща, които се променят, след като се ожените? Все пак бракът е постижение, което само по себе си неизбежно води редица промени не само в статуса на „не-обвързан“. Той маркира различен начин на живот за двойката от този момент нататък. Дали за това много влюбени не отлагат това обвързване и трудно се решават на тази смела крачка напред към общото бъдеще?

Някои неща, които се променят, след като се ожените

fotografiq svatbeni snimki mladojenci kola

Бракът е дар сам по себе си, но също така е и гръбнака на обществото ни. Експертите ясно отбелязват, че влюбените не осъзнават колко различно ще се почувстват, след слагането на подпис в Гражданското и красивата церемония. Освен очевидните промени като смяната на фамилията, общите сметки и законната семейна връзка, какви други промени да очаква двойката, когато премине от приятел и приятелка към съпруг и съпруга?

6 промени в семейния начин на живот

mladojenci svatbeni snimki fotografiq celuvka

 1. Промяна в идентичността

„Да приемем, че ролите на съпруг и съпруга са едни от най-важните социални роли. Проучванията показват, че съпрузите и съпругите поставят семейната идентичност като най-важен аспект в тяхното усещане за себе си“, казва професорът по психология от Университета в Масачузетц Сюзън Краус Уитборн. Очакванията на обществото асоциирани с брака, повлияват на двамата брачни партньори с течение на времето и на начина, по които те възприемат себе си.

svatbeni snimki bulka mladojenci celuvka

2. Чувство на сигурност

Много двойки споделят, че усещат чувство на спокойствие и облекчение от това, че вече не са сами. След изричането на сватбените обети и халките са поставени на безимения пръст, започва споделяне и чувство за партньорство и сигурност.

fotografiq svatbeni snimki mladojenci tanc

3. Пре-откриване на духовната връзка

„След годежа или брачната церемония, двойката усеща ново ниво на духовност и се завръща към религията от младостта. Двамата стават дълбоко признателни от това, че са намерили сродната си душа и жадуват да подновят връзката си с Бог или религиозната общност“, казва семейният и брачен терапевт Д-р Пол Хокемайер. Двойките се чувстват по-свързани със семействата и приятелите си от детство.

fotografiq svatbeni snimki mladojenci celuvka foierverki

4. Правене на компромиси

„Ще осъзнаете внезапно колко добри ставате в преговорите. Всяко решение, независимо дали се отнася за финансите или за благополучието на семейството, се взима от двамата, като правенето на компромиси е решаващо, когато градите общо бъдеще“ обяснява Лиз Стърн, родителски блогър.

fotografiq svatbeni snimki mladojenci celuvka chadar

5. Удоволствие от любовта

В началото на връзката между двамата е възможно да се сбърка удоволствието от присъствието на любимия човек с истинската любов. За да продължи и оцелее любовта до края на съвместния живот, това приятно чувство трябва да се трансформира в уважение и признателност от цялото същество, което представлява другият партньор. В дългосрочен план, тези чувства се уповават на време, добро здраве, физическа красота и финансова стабилност.

fotografiq svatbeni snimki plaj mladojenci tanc

6. Физически нужди

„Честотата и интензивността на физическите контакти между партньорите могат да се променят с времето – за добро или за лошо. Сега двамата имат възможност да се чувстват по-уверени относно връзката и телата си. Това им дава възможност да се отпуснат и да изследват своите предпочитания в брачното ложе на едно по-дълбоко и по-интензивно ниво“, казва  Хокемайер за съпружеските двойки.

snimki svatbeni mladojenci celuvka fotografiq bulka

Сватбена снимка на вече законни съпруг и съпруга

mladojenci fotografiq svatbeni snimki

Момент на интимност между двамата съпрузи

mladojenci fotografiq svatbeni snimki kola pregradka

Страстна целувка между булка и младоженец

plaj fotografiq svatbeni snimki mladojenci more celuvka

Красива сватбена снимка на новото семейство

fotografiq svatbeni snimki mladojenci

mladojenci svatbeni snimki fotografiq

plaj more mladojenci svatbeni snimki fotografiq

svatbeni snimki mladojenci fotografiq pregradka dalga roklq

svatba mladojenci svatbeni snimki fotografiq razhodka chadar

svatbeni snimki mladojenci pregradka voal bulka

Inline
Inline