Зимен сватбен грим – съвети и идеи

svatben grim

Зимен сватбен грим – съвети и идеи. Зимният грим за сватба  е сложен точно колкото противоположния му летен грим, защото най-малкото някои от семейните сватбени снимки ще бъдат направени извън, а там определено може да бъде много студено. Освен това, разликата в температурите може да бъде още по-вредна за кожата, отколкото студът сам по себе си. За да изглеждате бляскава, красива и шик на вашия голям сватбен ден през зимата, прочетете нашите съвети и погледнете идеите по-долу.

Зимен сватбен грим – съвети и идеи

svatben grim

През хладните сезони като есен и зима, кожата ви е по-суха, отколкото през всеки друг сезон, ето защо трябва да се актуализира режима на грижи за кожата, веднага след като навън стане студено и да се наблегне на хидратацията й. Не опитвайте много нови продукти, за да избегнете дразнене, а просто сменете няколко неща, за да направите кожата си стегната и хидратирана, доколкото е възможно. Това ще направи всичко различно за създаването на безупречено платно за нанасянето на вашия сватбен грим.

svatben grim

Направете кратка почивка от SPF продуктите. Те правят кожата допълнително по-мазна, което понякога може да проличи през вашия грим, особено ако имате мазна кожа. Плюс това, слънцезащитните продукти са склонни да придадат на лицето страннен, пребледнял вид на снимките, особено ако са правени на открито, където има грубо отражение на светлината от белия сняг.

svatben grim

Нанесете интелигентна комбинация на течни и прахообразни формули за своя зимен сватбен грим. Тъй като кожата ви е суха през зимата, течните и кремообразните формули ще я хидратират и ще й осигурят добро покритие в същото време. Кремообразният руж не само ще изглежда наистина естествено, но и по-лесно ще се коригира от прахообразния, когато се наложи да докоснете лицето си след проливането на една-две сълзи по време на церемонията.

svatben grim

Помислете за колоритен ефект към вашия сватбен грим. Едва доловим опушен грим или класически червени устни могат да изглеждат особено красиво на фона на облечената дълга бяла рокля и снежната обстановка на снимките. Плюс това, смелите цветове обикновено са с по-силни, по-дълготрайни пигменти, които няма да избледнеят, както по-светлите неутрални тонове.

svatben grim

Придържайте се към водоустойчивите формули за грим за сватба. Това е моментът да се инвестира в продукти с високо качество за дълго износване и водоустойчиви формули, или се уверете, че вашият гримьор има такива под ръка. Студеният въздух и суровите ветрове вероятно ще насълзят очите ви, преди да сте готови да тръгнете по пътеката. Така че, ако се притеснявате за размазването на идеално поставения ви булчински грим, нанесете кремообразни сенки за очи върху клепачите и го използвайте като основа за водоустойчивите прахообразни сенки. И разбира се, завършете с водоустойчива спирала, за получаване на наистина устойчив грим.

svatben grim

Работете със зимната светлина. Откажете се от фон дьо тен и основа за грим със светлоотразителни пигменти, които отблъсват розовия тон на кожата и го неутрализират. След това се придържайте към червила и руж със синкав отенък, вместо към по-топло-оранжеви, тъй като цвета им няма да се промени, когато излезете извън и е по-вероятно да ласкае вашата кожа.

източник:weddingomania.com