Диети и Спорт

5 правила за отслабване

pravila za otslabvane

pravila za otslabvane

Ако сте решили да се преборите веднъж завинаги с излишните мазнини по тялото ви, препоръчваме да се придържате към тези 5 правила за отслабване. Те идват директно от някои от най-добрите експерти в света на здравословното хранене и поддържането на добра физическа форма, така че са изпитани.

5 правила за отслабване

pravila za otslabvane

1. Винаги закусвайте.

Това е едно от златните правила за отслабване. Ако не го правите, допускате голяма грешка. Сутрин метаболизмът е най-силен и е способен да разгради напълно всичко, което е попаднало в стомаха (дори и това, което не е). Изберете закуска, която е с високо съдържание на протеини и фибри.

pravila za otslabvane

2. Дайте си шанс да изглеждате добре.

Нали знаете, че няма как всяка вечер след вечеря да изяждате по един шоколад и да топите мазнини? Опитайте се да промените начина си на хранене. Не казваме да престанете да ядете шоколад напълно, но ако го правите рядко (веднъж на една – две седмици) това няма да ви се отразява чак толкова на фигурата. Наблегнете на сезонните плодове и зеленчуци, съчетани с печено крехко месо (не свинско) и пълнозърнести храни. Балансирайте храната си и резултатите няма да закъснеят.

pravila za otslabvane

3. Внимавайте с количествата.

Похапвайки здравословни храни, не означава, че трябва да изядете всичко, което видите, щом се води нискокалорично. Тук тайната е в количествата, които слагате в стомаха си.

pravila za otslabvane

4. Движете се повече.

Отслабването не се дължи само на здравословната храна. Тя трябва да е съчетана с движение. Старайте се да отделяте време всеки ден за правенето на любими движения – разходка, каране на колело, фитнес, танци и други. Препоръчително е да горите по около 500 калории на ден, за да отслабнете с около килограм на седмица.

pravila za otslabvane

5. Запазете постигнатите резултати.

Това, че сте загубили няколко килограма не означава, че вече можете да се върнете към стария си начин на хранене. Поддържането на нормалните за организма ви килограми не става само с кратка двуседмична диета и край. Това е начин на живот. Ако обичате себе си и тялото си, грижете се за него всеки ден от тук нататък.