Диети и Спорт

Йога упражнения за красота

ioga uprajneniq

ioga uprajneniq

5 позиции на йога упражнения, които водят със себе си ползи и за красотата ви, освен за фигурата.

Някога поглеждали ли сте се в огледалото след интензивна йога тренировка? Лицето ви изглежда по-сияйно, отколкото може да го направите с всеки козметичен продукт. Дори и никога да не сте използвали постелката за този вид упражнения вероятно сте забелязали, че йога инструкторите имат най-лъчезарните лица. Това се дължи на улесненото дишане и успокоението, което им носят тези редовни движения. Истината е, че йога прави някои доста невероятни неща за тялото, насочени от вътре на вън. Представяме ви 5 йога упражнения, които ще ви накарат да се почувствате още по-красиви – ще прочистят системата ви, за да избистрят вида на кожата и ще изправят стойката ви, за да изглеждате по-високи.

Йога упражнения за красота

ioga uprajneniq

Тази поза помага за придвижване на кръвта към главата или с други думи – бузите ви ще порозовеят. Освен това е идеална за промиване на щитовидната жлеза, което помага да се поддържат хормоните в норма, а това ще ви предпази от появата на хормонално акне. Използвайте йога блок точно под плешките, за да поддържате гърба си. Не се притеснявайте, ако не разполагате с такъв под ръка. Три до пет дебели книги трябва да свършат същата работа.

ioga uprajneniq

Ето това движение ще ви успокои и ще отпусне мускулите на лицето ви. Може да го практикувате в дните, в които сте стресирани повече, за да се почувствате по-добре. То също така помага и да се балансира храносмилането. Често пъти именно лошото храносмилане  е част от причината да избухнете. Когато сте обърнати с главата надолу, кръвоносните съдове отдалечават кръвта от краката и се получава силен приток на кръв към вътрешните меки органи. Тази позиция е идеална за облекчаване на напрежението в долната част на гърба на тези, които работят на бюро.

ioga uprajneniq

Това повдигане на тялото е много тонизираща йога поза, която отваря всичко в предната му част – отваря белите дробове, разтяга черния дроб и кара сърцето да изпомпва. Позицията е подходяща за случаите, в които имате нужда от увереност – преди важна среща през деня, може да изпълните това йога упражнение сутринта, за да сте енергизирани и подготвени.

ioga uprajneniq

Това движение ще раздвижи кръвта ви сутринта и ще ви разбуди, като укрепне цялото ви тяло. То е забавно и ако имате нужда от втора чаша кафе, по-добре направете него – ще бъде много по полезно за вашитездраве и красота. В дългосрочен план, кожата ви ще ви благодари за това.

ioga uprajneniq

Това движение прилича на част от грууви модерен танц и помага за тонизиране на корема и изправяне на раменете – неща, които подобряват стойката. Това наистина удължава корема, оформя бедрата и целия торс.

източник:glamour.com