Билки за високо кръвно налягане

bilki za visoko kruvno nalqgane

bilki za visoko kruvno nalqgane

Ефективността и безопасността на някои билки за високо кръвно налягане, използвани за лечението му не са изследвани обстойно. Поради потенциални рискове за здравето, е наложително да информирате вашия лекар или фармацевт, ако планирате да ги използвате или вече сте ги използвали. Най-вече, ако ги използвате в комбинация с лекарства за понижаване на високо кръвно налягане.

Използването на билки за високо кръвно налягане е един от многото начини за регулирането и понижаването му. С течение на времето са открити много растения, които му влияят благоприятно. Ако и вие се интересувате от алтернативни начини за лечение и предотвратяването на дискомфорта, причинен от високо кръвно, имате много възможности. В следващите редове ще ви запознаем с някои от тях.

Имайте в предвид, че някои билки за високо кръвно налягане, особено в големи количества, могат да предизвикат нежелани странични ефекти, особено ако взаимодействат с други лекарства.

Билки за високо кръвно налягане

Босилек 
Това е вкусна билка, която се съчетава добре с различни храни. Освен това, тя може да помогне за понижаване на кръвното налягане. Доказано е, че го понижава, макар и само за кратко. Добавянето на пресен босилек към менюто ви е лесно и със сигурност не може да ви навреди. Можете да го прибавите към макаронени изделия, супи, салати и гювечи.

Канела
Канелата е друга вкусна подправка, която не изисква много усилия, за да се включи към дневния хранителен режим. Хубавото е, че може да понижи нивата на кръвното налягане. Подходяща е и за хора с диабет. Можете да поръсвате зърнената си закуска, овесените ядки, картофените ястия, а дори и да я добавяте към кафето си.

Кардамон
Кардамонът е подправка, която идва от Индия и често се използва в храните от Южна Азия. Установено е, че при консумирането й всекидневно в продължение на няколко месеца, това успява значително да намали показателите на кръвното налягане.

Глог
Глогът е билков лек за понижаване на високо кръвно налягане. Билката е използвана в традиционната китайска медицина и лекарствата в продължение на хиляди години. Отвара от глог влияе благоприятно на цялостния организъм, но най-вече на сърдечно-съдовата система. Предотвратява образуването на тромб и увеличава циркулацията на кръвта. Можете да се възползвате от глог във формата на хапче, течен екстракт или чай.

Целина
Това е билка, използвана за ароматизиране на супи, яхнии, гювечи и други ястия. Семената от целина са използвани за лечение на хипертония и високо кръвното налягане в Китай още от древни времена. Можете да консумирате растението и като сок. Целината е диуретик. Това обяснява влиянието й върху кръвното налягане.