Маникюр

Как да имаме здрави нокти, които растат бързо

здрави нокти

Как да имаме здрави нокти, които растат бързо е въпрос, който вълнува дамите с красив маникюр. Жените, които могат да си правят маникюр в домашни условия и следят и изпробват с удоволствие актуалните тенденции за маникюр с различни декорации на нокти, обикновено реагират много бурно и негативно, когато им се счупи нокът.

Макар да е любим на повечето жени, трайният маникюр с гел увреждат нокътните плочки, което води до чупливи нокти в последствие след няколко подобни посещения в салона за красота. А има ли нещо по-ужасно от грозните, начупени и делящи се нокти на нежните женски ръце? Едва ли, но за щастие се оказва, че има много ефикасни и лесни домашни маски, с чиято помощ ноктите не само ще станат по-здрави, но и ще растат по-бързо. Предлагаме ви да опитате тази, която има само три съставки!

Как да имаме здрави нокти, които растат бързо

Използвайте тази маска за здрави нокти два пъти седмично в продължение на две седмици и само след четири процедури ще забележите разликата. Продуктите, които ще ви бъдат необходими са:

  • половин портокал или пресен портокалов сок
  • скилидка чесън
  • студено пресован зехтин

Също така:

  • цитрус преса
  • малка купичка за смесване на съставките

Изцедете сока на портокала и го излейте в купичката. Обелете и смачкайте скилидката чесън (може и да я нарежете на ситно, ако нямате преса) и я прибавете към сока.  Разбъркайте и накиснете върховете на пръстите си в сместа за около две минути за всяка ръка.

Извадете ръцете си и ги измийте, след което изхвърлете съдържанието на купата и налейте вътре малко зехтин – достатъчно, за да покрие дъното и пръстите ви, когато ги сложите там. Изчакайте така в продължение на пет минути за всяка ръка, след което измийте добре ръцете си, подсушете ги и ги намажете с хидратиращ крем.

Грижите за красотата изискват постоянство, така че, ако искате да продължавате да опитвате нови и различни идеи за маникюр, без да се притеснявате, бъдете търпеливи и последователни. Естествените съставки на тази домашна маска ще спомогне за заздравяването и растежа на ноктите ви.

Може да видите нагледно цялата процедура във видеото по-долу:

източник:.popsugar.com