джесика алба

Джесика Алба спечели своето място в Холивуд, като постигна дори много повече – стана съсобственик на компания за милиарди долари, успя да стане майка на две деца и да задържи до себе си красивият и богат Кеш Уорън повече от 8 години. В средите, в които се движи красивата актриса, модел и бизнес дама това си е истинско постижение. Това е причината тя да печели уважение и да бъде идол на милиони жени по света. Макар в кариерата си да е спечелила единствено наградата “Сатурн” и една номинация за “Златен глобус”, това не пречи да печели милиони и да избира внимателно проектите, в които ще вземе участие.

Джесика Алба – талант и бизнес нюх

джесика алба

Джесика Мари Алба е родена на  28 април, 1981 г. в Помона, Калифорния. Докато расте е живяла в Билокси, Мисисипи, Дел Рио, Тексас и Южна Калифорния. Причината да израсте на различни места е работата на баща ѝ, който е служител на военновъздушните сили. Тя  започва своята телевизионна и филмова кариера на 13 годишна възраст. През 1994 г. участва в “Camp Nowhere“ и “The Secret World of Alex Mack“, но става популярна с ролята си в сериала „Ангел на мрака“, в който се снима от 2000 г. до 2002 г. След това предпочита да играе предимно в комедии и екшъни. Постепенно естествената й красота започва да предшества таланта й на актриса и името й започва да се включва в класациите за красиви и желани популярни дами. Джесика Алба често попада в класацията за 100-те най-горещи жени на списание “Максим”, а заема челна позиция в класациите за 99-те най-желани жени за 2006 г. Списание “FHM” я обявява за най-привлекателна жена в света за  2007 г. Появява се също и на корицата на “Плейбой”.

джесика алба

Джесика Алба участва в редица филми сред които “Целуни ме” (1999), “Палави ръце” (1999), “Езикът на любовта” (2003),”Хъни“ (2003), “Град на греха“ (2005), “Фантастичната четворка“ (2005), “Опасно синьо“ (2005), “Фантастичната четворка и сребърния сърфист“ (2007), “Късметлията Чък“(2007), “Окото” (2008), “Запознай се с малките”(2010), “Денят на влюбените” (2010), “Бягство от планетата Земя” (2013), “Град на греха 2: Жена, за която да убиеш” (2014) и “Воалът” (2016), които й носят успех.

джесика алба

Освен всичко това, майчинството се оказва повратна точка в живота на Джесика Алба. Бременната актриса подготвя проект за създаване на качествени и безвредни препарати за бебета и хора с алергии. Причината за това е от една страна безопасността на продуктите, които ще използва за бъдещото си бебе, а от друга нейната борба с алергиите, от които страда още от малка. Така успява да намери една ниша, която е търсена от много хора с подобни проблеми. Привлича на своя страна  Кристофър Гавиган и двамата подготвят бизнес план за създаване на една марка, която да задоволи всички нужди от екологично чисти, безопасни и нетоксични почистващи продукти.  Изкупили имена на домейни с думата „честен“ (Honest) в тях. Към идеята им се присъединил и Брайън Лий – обучен адвокат, който направил успешна онлайн услуга за правна документация.  Четвъртит член на екипа станал Шон Кейн, който бил прекарал десетилетие в продажба на намалени продукти в интернет сайт. Те нарекли новата си фирма “The Honest Company” което в превод означава “Честната компания”, като зачитане на своите ценности и прозрачни съставки.  Спечелвайки общо 127 милиона щатски долара за около 3 години, до август 2014 г., компанията вече била в състояние да създаде повече продукти в различни категории – препарати за съдове, почистващи препарати за кухня, прах за пране, балсам, мултивитамини и дори мебели за детска стая.

джесика алба