Тенденции

Как да носим лента за коса

лента за косаКак да носим лента за коса и какви са стиловете при тях? 

Лентите за коса са едни от най-универсалните и готини аксесоари, които можете да добавяте, когато си правите интересни прически. Те ще ви помогнат да оформите всеки тип фризура без допълнителни усилия. Те също така ще помогнат да подчертаете своя уникален стил и личност и ще осигурят различни и еднакво впечатляващи прически за всеки ден. Разбира се, всичко това ще бъде възможно, ако овладете всички трикове свързани с това как да се носят лентите за глава. Точно за това ще говорим сега.

Как да изберем правилната лента за коса?

лента за коса цветя

Това е един от основните и най-важни стъпки, без което трудно ще успеете да стилизирате косата си правилно и красиво. Изборът на точната форма, размер и стил на лента за коса е това, което ще покаже резултатите от вашата визия. Следващият аспект на универсалност при лентите за коса е чрез тяхната съвместимост с всяка форма на лицето, всякакви дрехи и прически. Можете да оформите косата си с лента за глава в двата случая – ако косата ви е оформена и вдигната или просто свободно падаща по раменете.

Едно важно нещо, което трябва да запомните за лентите за коса е, че видът и стиловете им могат да варират в зависимост от сезона и трябва да знаете подробностите, за да можете да изберете и най-подходящата. Така например, за летните месеци, ще бъде по-добре да вземете някои от фините метални ленти за глава или вариантите тип шал. така че да не ви е горещо в него. Що се отнася до по-студените месеци, опцията за пухкави ленти е добра, в случай, че ви е студено на ушите и така можете да ги предпазите от вятъра. По време на преходните сезони е доста по-лесно да се избере с точност формата на лентата за глава. Изборът тук зависи главно от стила и вида на дрехите ви.

Видове ленти

Има много различни ленти за глава за всеки вкус и предпочитание. Те могат да са тесни и широки, текстилни и еластични, метални и пухкави, комбинирани или с кожа и т.н. Така, можете лесно да излезете с цвета и формата, която ви харесва.

Стилове лента за коса

лента за коса

Тесни ленти за коса

Казвайки тесни ленти за коса, главно имаме в предвид формите на вериги и плитки. Те могат да бъдат създадени от всеки материал. Тесните ленти трябва да бъдат носени върху косата по линията на челото. Те също са универсален тип и могат да бъдат напълно съвместими с всякакви дължини на косата и подходящи за всякакви възможни облекла.

Широки ленти за коса

Що се отнася до широките ленти, те трябва да бъдат носени под корените на косата, а не напълно покриващи предната част на лицето. Те са особено подходящи за по-дълги коси. Могат да се носят с ежедневно облекло. Също така, могат да бъдат заменени с някои фини кърпи. Те също са идеални за спортния стил. Освен, че е готин аксесоар, широката лента за глава може също да пази прическата ви невредима за дълго време.

Бляскави летни за коса

Говорейки за бляскави и романтични ленти за глава, можем да отбележим възможности като тези, които имат някои допълнителни аксесоари или детайли като цветя или брошки. Те акцентират на вашата женственост и чар и са идеални за права или чуплива коса, както на средни и дълги дължини. Могат да бъдат изцяло покрити със скъпи бижута за допълнително „глем“ усещане. Също така, могат да се носят както над, така и под косата.

лента за коса тенденции

Бохемски ленти за коса

Както бохото, така и хипи стила е главният източник, заради който произхожда традицията на носенето на ленти за коса. Ако искате да съчетаете вашата лента с вибрациите на някой от тези стилове, по-добре да я носите по начина, по който косата е оставена свободно да пада. Позицията на лентата трябва да бъде в центъра на челото върху косата. Що се отнася до дрехите, опциите като дълги поли, рокли, ризи, блузи и дънки ще са от голяма полза. Всеки размер на лентата ще бъде подходящ, включително и двата с тесни и широки възможности.

Спортни ленти за коса

Както вече е отбелязано, лентите за коса са наистина подходящи за създаването на спортен стил. Те трябва да са достатъчно широки. И все пак, ако те не са, можете да използвате парчета като шалове или забрадки. Те могат да се носят както под, така и над косата. Пуловери, панталони, дънки и якета са особено подходящи за такива разходки. Основният цвят за този външен вид е бял, но със сигурност може да се експериментира с други цветове.

Ретро ленти за коса

За да създадете ретро визия с лента за коса, трябва да изберете монотонно парче според цвета на дрехите ви. Можете да съберете косата си отзад и да центрирате лентата за коса над опашката, която искате да направите. В противен случай, може да тупирате косата си или бретона и да го сложите там, където трябва да остане с помощта на лентата. Минималистичните и прости комбинации са особено подходящи за този вид външен вид.