Сладките картофи са вкусни самостоятелно, но в тази италианска рецепта за пълнени картофи с пиле и спанак от тях се получава едно съвършено и пикантно ястие. Сладките картофи, които е препоръчително да използвате в тази рецепта, са един невероятен зеленчук, по който буквално се разлива естествена захар, когато се приготвя термично. Но най-ценното в тях са хранителните вещества, които съдържат – бета каротин, фибри, витамин С и магнезий. Ако искате да накарате децата ви да се хранят здравословно ги поканете при вас в кухнята. С удоволствие ще ви помогнат с приготвянето на ястието, а след това апетита им към него ще е гарантиран.
Италианска рецепта за пълнени картофи с пиле и спанак
Макар да се приготвя изключително лесно, това ястие е много засищащо и може да го поднесете за основно. Подходящи са за лятното и за зимното меню. Към тях може да бъде поднесена както зеленчукова салата, така и парчета сезонни плодове за гарнитура. Ето и необходимите продукти за тази италианска рецепта за пълнени картофи с пиле и спанак:
– 3 сладки картофа – дълги и големи
– 2 броя сварени пилешки гърди
– 2 чаши спанак
– 1 ч.л. сол
– 1 ч.л. чесън на прах
– 2 ч.л. италианска суха подправка
– 3/4 чаша настъргано пълномаслено сирене Моцарела
Начин на приготвяне на пълнени картофи
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. Измийте картофите добре и ги изпечете между 45 и 60 минути или докато омекнат, което може да установите лесно с помощта на вилица, като боднете със зъбите й зеленчуците.
3. Извадете ги от фурната, разрежете ги надлъжно на две и издълбайте вътрешността им с лъжица.
4. Намажете кората им със зехтин и отново ги върнете във фурната за още 10 минути.
5. Междувременно, настържете пилешкото месо на ситно, накъсайте спанака, добавете останалите съставки и разбъркайте.
6. Към тази смес прибавете и издълбаната картофена сърцевина.
7. Напълнете картофите с получената смес.
8. Поръсете отгоре с Моцарела и печете, докато сиренето се разтопи.
Добър апетит!
Разгледайте и останалите рецепти в сайта ни с лесни и вкусни предложения за десерти, супи, предястия, салати, коктейли и основни ястия.