pecheno svinsko s bekon recepta

Представяме ви вкусна рецепта за печено свинско с бекон и крем сирене с кубчета халапеньо –  средна до едра люта чушка от вида Capsicum annuum, ценена поради горещото усещане, което създава при ядене. Ястието е идеално за основно меню, ако очаквате гости, които искате да впечатлите. Най-хубавото е, че може да го „опаковате“ предварително и само да го сложите да се пече на грила или фурната малко преди времето за вечеря. Ароматът, който ще се носи около него ще изостри апетита на всички около масата.

Рецепта за печено свинско с бекон – продукти

svinsko bekon pecheno

Ето и списък с продуктите, които ще ви бъдат необходими, за да си приготвите тази вкусна рецепта за печено свинско с бекон:

– 500 гр. бекон, нарязан на дебели резени

– 170 гр. крем сирене

– 1 люта чушка без семките

– 1 ч.л. червен пипер

– 700 гр. свинско филе

– 2 с.л. тъмно-кафява захар

– 2 ч.л. сол

– 1/2 ч.л. смлян черен пипер

Начин на приготвяне на ястието

pecheno svinsko s bekon

Ето инструкциите, описани в последователни стъпки за по-голямо удобство:

1. Изпечете бекона на средно висока температура за оклок 5-6 минути. Не трябва да бъде много хрупкав и да остане леко суров. Преместете парчетата върху няколко листа кухненска ролка, за да се отцеди мазнината и оставете настрани.

2. В средно-голяма купа смесете крем сиренето, червения пипер и нарязаната люта чушка. Разбъркайте добре и оставете настрани.

3. Изплакнете под течаща вода всяко филе и оставете мокрите парчета върху хартиени листи от кухненска ролка, за да се отцедят. Разрежете всяко едно хоризонтално, като оставите част от края, в които двете половини са още свързани.

4. Започнете с филетата едно по едно, като го поставите върху дъска за рязане. Покрийте го с домакинско прозрачно фолио. Започнете от средата, като продължите към края. Счукайте ги до дебелина около 1,3 см с дървено домакинско чукче.

5. Изрежете всички излишни малки парчета от филето, така че да получите правоъгълна форма.

6. С дългата страна към вас, намажете половината от сместа с крем сиренето върху долната част на филето. Накъсайте на парчета половината от охладения бекон отгоре. Повторете и с останалото филе.

7. Завийте филето на стегнато руло.

8. Използвайте конец, за да омотаете с него цялото руло, за да не се развие.

9. В малка купа смесете кафявата захар, солта и пипера. Разбъркайте добре и поръсете с половината от тази смес цялото руло.

10. Включете фурната на най-висока степен и след 10 минути сложете вътре рулото от свинско с бекон. Ако използвате скара, намажете леко с мазнина и поставете рулото отгоре, напречно на ребрата.

11. Печете за около 35 минути, като обръщате периодично месото, за да се изпече от всички страни.

12. След като се изпече, поставете рулото върху парче алуминиево фолио и задушете за 5 минути. След това разрежете на шайби и сервирайте с гарнитура. Добър апетит!

recepta pecheno svinsko bekon