Реклама

Рецепта за миди с доматен сос

recepta za midi s domaten sos

Лесна и вкусна лятна рецепта за миди с доматен сос, която се приготвя само за 20 минути. Ароматните морски дарове ще изпълнят стаята с ухание на лято и море.

Реклама


Чаша добре охладено сухо бяло вино е чудесна компания за това вкусно ястие.

Рецепта за миди с доматен сос – продукти и начин на приготвяне

recepta za midi domaten sos

За 4 порции от тази рецепта за миди с доматен сос ще ви трябват следните съставки:

– 1400 гр измити пресни миди с черупките

– 1 с.л. зехтин

– 4 скилидки чесън, обелени и нарязани на ситно или смляни

– 1/2 глава червен лук, нарязан на ситно

– 6 домата – обелени и почистени от семките

– 1 чаша сухо бяло вино

– 3 ч.л. нарязан пресен магданоз

– лимонови резени и хрупкав хляб за сервиране

Инструкциите за приготвяне на рецептата са отбелязани като последователно номерирани стъпки за по-голямо улеснение.

1. В голяма тенджера с плътно покриващ я капак затоплете зехтина на ниска температура. Прибавете към него чесънът и червения лук и оставете да се задушат за около 3 минути, като разбърквате периодично.

2. Изсипете доматите и увеличете силата на котлона до средно висока. Бъркайте за 1 минута, а след това излейте бялото вино, сложете капака и оставете да заври.

3. Прибавете мидите, отново похлупете тенджерата. Разбърквайте добре от време на време. След 3-4 минути или когато черупките на мидите се отворят ги махнете от огъня. Внимавайте да не ги оставите прекалено дълго на котлона, за да не загубите апетитния им вкус и текстура.

4. Изсипете отворените миди в дълбока купа и отстранете неотворените, ако има такива. Тях върнете отново на котлона. Сервирайте с препечен хляб и резени от лимон. Добър апетит!

Разгледайте и останалите рецепти в сайта с лесни и вкусни предложения за супи, предястия, основни ястия и десерти.

Може да харесате и..


Реклама