Тази рецепта за плосък хляб е перфектното решение за мързеливите вечери на открито или есенен пикник с близките. Вкусен, свеж, ароматен и топъл домашен хляб с прошуто, моцарела, рукола и лимон, който ще допадне почти на всеки вкус. Не губете време и го опитайте съвсем скоро!
Рецепта за плосък хляб с прошуто и моцарела
Лекотата и бързината, с която се приготвя тази рецепта за плосък хляб, я правят предпочитана от много домакини. Подготовката отнема около 10 минути, а печенето – 5 минути. Ето и списъка с продуктите, които трябва да си набавите преди да започнете:
– 1 голям готов плосък хляб ( пита, наан или препечен готов блат за пица също са подходящи)
– 3 с.л. студено пресован зехтин
– 170 гр свежо сирене Моцарела
– 10 много тънки резена лимон, нарязани на четвърт
– 115 гр. пармезан
– 1 чаша рукола
– 1/2 чаша Кастелветрано маслини ( или друг предпочитан сорт), нарязани
– 2 тънки парчета прошуто, нарязано на ленти
– Прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне на рецепта за плосък хляб
- Загрейте фурната на 220 градуса.
- Поставете плоския хляб директно върху скарата на фурната за 5 минути или докато стане хрупкав.
- Извадете го и го поръсете със зехтина.
- Изчакайте, докато изстине леко и аранжирайте отгоре останалите продукти както ви харесва.
- Овкусете с черен пипер и се наслаждавайте.
Добър апетит!
Ако това бързо и лесно предложение ви хареса, разгледайте и останалите рецепти в сайта на LAZARA, където ще намерите още интересни идеи за салати, предястия, десерти, супи и коктейли.