фалшива прическа боб

Идеята за тази фалшива прическа боб в 8 стъпки е чудесна в случай, че отдавна мечтаете да се видите с късия боб. Но при някои дами, капризите с косата са на принципа “всяко чудо за 3 дни” и после съжаляват за взетите решения относно нея. За да не попадате в ситуация, в която да се чудите “а сега какво да правя като си отрязах косата, а искам дълга”, можете да направите един малък трик – сдобийте се с фалшив боб, докато ви мине меракът.

Фалшива прическа боб в 8 стъпки

фалшива прическа боб

Можете да се сдобиете с фалшива прическа боб в 8 стъпки само за няколко минути. Тествайте ефекта на красивите й линии как ще стоят на лицето ви и когато ви омръзне да се гледате с нея, я развалете. Ако пък прекалено много се харесате и се изкушите да отидете на фризьор, поне ще бъдете сигурни, че това е Вашата прическа. Вижте в следващите снимки как точно се получава това, за което говорим.

Как да си направите фалшива прическа боб в 8 стъпки

фалшива прическа боб

Стъпка 1: Направете си къдрици
Нанесете спрей за топлинна защита върху сухата си коса, след това започнете да я навивате кичур по кичур с маша. Внимавайте с нея. Дръжте я вертикално и далеч от лицето си.

Стъпка 2: Разделете косата си на две
Разделете косата си на две – на горна и долна част. Горната защипете с каквото имате под ръка. Долната част я разрешете.

Стъпка 3: Разделяне на долната част на още две части
Долната част, която оставихте пусната, разделете на лява и дясна. Завържете я с по едно ластиче. Всяка от двете опашки навийте хлабаво около ластичето до получаването на мини кокове. Закрепете ги с още едно ластиче отгоре.

Стъпка 4: Пуснете горната част на косата си
Оставете я да падне свободно над току-що създадените кокове.

фалшива прическа боб

Стъпка 5: Увиване
Увийте част от горната част около пръста си, за да я подготвите за закрепяне. Идеята е да скриете дължината на косата.

Стъпка 6: Прикрепете косата си
Вече увита я подгънете отдолу. Ще са ви нужни обикновени черни фиби за закрепяне.

Стъпка 7: “Повторение му е майката”
Повторете действията с останалата част от косата докато образувате цялостната форма на прическата.

Стъпка 8: Оформяне на къдрици
Оформете няколко къдрици отпред около лицето си и ги пуснете свободно. Завършете с напръскване с лак за коса за по-добра фиксация.