Halloween

Направи си сам грим за Хелоуин

napravi si sam grim za helouin

napravi si sam grim za helouin

Направи си сам грим за Хелоуин, с който ще изглеждаш като зомби с пришито лице – все пак зомбитата са класика в избора на грим за този страховит празник. Те са едни от най-популярните образи и никога не излизат от мода. А за да дадете на вашето страшилише по-модерен вид, смесете маската му с тази на красавица с вечерен грим. По този начин ще покажете привлекателност, докато изглеждате леко зловещо. С този направи си сам грим за Хелоуин с лекота ще съблазнявате и ще плашите в нощта на Вси светии.

Направи си сам грим за Хелоуин

napravi si sam grim za helouin

За да постигнете този направи си сам грим за Хелоуин, ще ви трябват следните гримове и инструменти:

– База за грим, фон дьо тен и коректор

– Руж

– Бяла боя за лице

– Комплект за оформяне на вежди

– Сенки за очи в кафяво, черно, лилаво, жълто и блестящато златно

– Черна очна линия

– Черен молив за очи

– Черна спирала за мигли

– Изкуствени мигли + лепило

– Тъмно червено червило

– Четки за грим

– Кърпички и конци

– Ножица

Грим за Хелоуин направи си сам

napravi si sam grim za helouin

Стъпка 1. Върху почистено лице започнете с нанасяне на база за грим и фон дьо тен. Нанесете контур само на едната част от лицето – дясната в примера.

Стъпка 2. Перфектно оформете само дясната вежда.

Стъпка 3. Сложете мек кафяв грим върху гънката на десния клепач, с помощта на смесителна четка за грим. Нанесете черни сенки във вдлъбнатината с помощта на по-малка смесителна четка. Накрая, използвайки обикновена четка за сенки, нанесете шоколадово кафяво върху целия клепач.

Стъпка 4. Нанесете от същия кафяв цвят и върху долния клепач и леко размажете с малка четка. Във вътрешния ъгъл на окото поставете малко златисти пигменти.

Стъпка 5. Върху горния клепач направете очна линия, сложете спирала върху миглите и залепете изкуствени мигли върху десния клепач. Сложете наситено червило върху устните.

napravi si sam grim za helouin

Стъпка 6. Стигнахте до страховитата и артистична част в грима. С черен молив нарисувайте диагонална линия, започваща от челото и стигаща до брадичката, която да раздели лицето на две. След това нанесете от бялата боя за лице върху вашата зомби-зона.

Стъпка 7. Смесете малко лилави и черни сенки за очи и нанесете получения нюанс под очите, за да пресъздадете дълбоки и тъмни кръгове с ефект като след натъртване. Може да използвате грима и върху други участъци от лицето си, като например на челото.

Стъпка 8. Върху черната линия нанесете малко лепило за мигли и изчакайте да засъхне. Сложете малко парче носна кърпичка върху него и я навлажнете с мокра четка. След това отново нанесете лепило върху салфетката и след като изсъхне сложете втори пласт мокра хартия. Трябва да повторите процеса няколко пъти, за да придадете текстура на тази част от лицето.

napravi si sam grim za helouin

Стъпка 9. След като салфетката с лепило изсъхне, покрийте мястото с малко коректор. След това с ножица изрежете средната част на тази фалшива кожа. В разреза сложете малко черни сенки за очи.

Стъпка 10. Нанесете малко лилави, кафяви и жълти сенки за очи по краищата на „раната“, за да й придадете по-реалистичен вид. След това сложете от червилото във вътрешността й.

Стъпка 11. Използвайки четка за червило, внимателно размажете червената линия на раната и мацнете върху лилавите ожулвания върху челото и под очите. С пръсти оставете отпечатъци и петна.

Стъпка 12. Отрежете малки парчета конец, за предпочитане бял, които да изскачат от двете страни на разреза върху лицето ви. Закрепете ги с лепило (може и с такова за мигли), за да изглеждат така, сякаш имате шев върху раната.

napravi si sam grim za helouin