Halloween

Направи си сам костюм вампир за Хелоуин

napravi si sam kostum za helouin

napravi si sam kostum vampir za helouin

Представяме ви една идея за направи си сам костюм вампир за Хелоуин. Внушителното присъствие ви е гарантирано с тъмно червено наметало, оформено на вълни от врата към краката. Превърнете се в най-грандиозното създание на нощта, което всява страх с желанието му да се нахрани с поредната доза кръв. За предпочитане е да съчетаете наметалото с официален панталон, бяла риза и папионка. Все пак ще сте краля на страховитата нощ.

Направи си сам костюм вампир за Хелоуин

napravi si sam kostum vampir za helouin

Нужни материали:

1. 2,5 метра червена тафта
2. Ножица
3. 1,5 метра от червената лента (за пелерината)
5. Различни ширини от лентата в различни нюанси на червеното (за медали)
6. Основни принадлежности за шиене
7. Здраво залепващо лепило
8. Асорти малки помпони
9. 50 см. широка и 5 см. дълга червена лента
10. 2 метра дълга и 10 см. дълга кадифена черна лента (за пояс)
11. Малка четка за рисуване
12. Безопасни игли
13. Бързо залепващо лепило
14. Четири звездички от шаблон
15. Вампирски зъби
16. Ютия

Направи си сам костюм за Хелоуин

napravi si sam kostum za helouin

1. Разгънете парчето тафта, с което разполагате върху подходяща повърхност. 40 см. от него прегънете (бъдещата яка). Изгладете с ютия за да се получи хубав ръб там, където е прегънато. С игла и конец пришийте червената лента към плата (както е показано на снимката). Оставете по 30 см. от всяка страна от лентата да стърчи за завързване.

napravi si sam kostum za helouin

2. Изрежете квадрати от златната хартия. Прегънете ги на две и изрежете триъгълници. Идеята е да оформите краищата на звездата. Като разгънете ще получите огледален образ и ще имате звезда. Нужни са ви 4 малки звездички, 3 малко по-големи и 2 големи.

napravi si sam kostum za helouin

3. Изрежете 3 правоъгълника от 3-те нюанса на червената лента, за да ги използвате за направата на медали. Залепете ги една върху друга с бързо залепващото лепило. Направете назъбен ефект в долната им част (както е показано на снимката). Върху всеки комплект от 3 лентички залепете по една звезда.

4. Всеки и от готовите медали залепете върху най-широката червена лента, която имате.

5. Носете официална риза и черен панталон. Вържете черната тафта около кръста си в ролята на пояс. Закачете и най-широката червена лента с медалите от едната страна за наметалото, а от другата – за пояса (отново с безопасна игла). Направете си папионка с част от тъмно червената лента, с която сте се снабдили предварително. Готови сте с вашия костюм вампир за Хелоуин!