kolednata elha

Изборът на Коледната елха е един от най-важните по отношение на този празник. Превръща се във фокусна точка на целия дом. А декорацията винаги е повод на обсъждания и похвали за домакините. Традицията с украсяването на Коледни елхи възниква доста преди християнството да се е появило. Хората започнали да внасят вечно зелените дървета в домовете си, защото са вярвали, че така ще ги предпазят от зли духове, вещици и всякакви лоши същества. Древните египтяни, почитащи бог Ра, взимали зелени борови клонки и дръвчета в къщите си в началото на зимното слънцестоене. Така изразявали вярата си в прераждането и триумфа на живота след смъртта.

Коледната елха – фокусна точка на празника

kolednata elha

Украсяването на всяка Коледна елха обикновено е забавление и повод за усмивки за цялото семейство и най-вече за децата. Смело можете да ги включите в декорирането й. Преди да започнете препоръчваме да изберете темата и цветовата гама на украшенията, които ще добавите. С правилно подбраните, най-важният предмет на празника ще бъде в унисон с целия интериорен дизайн на дома. По този повод сме подбрали снимки с различни по стил и цвят дръвчета. Можете да почерпите вдъхновение от тях и да развихрите въображението си.

За да сте сигурни, че вашата Коледна елха ще остане свежа колкото се може по-дълго, отстранете около 5-10 см. от стъблото и я поставете в съд с вода. В противен случай, тя няма да успее да поеме вода, защото долната част ще е изсъхнала. След това, подрежете някои странични клонки, които пречат на запазването на равновесието. Не на последно място – пазете дръвчето си от директна слънчева светлина, нагревателни уреди и камини. Относно красивата украса на елхата използвайте интересни Коледни играчки, Коледни гирлянди,  Коледни лампички и други закачливи елементи и вижте следните ни предложения и идеи за украса на Коледната елха за още повече вдъхновение.

Идеи за украса на Коледната елха

kolednata elha

kolednata elha

kolednata elha

ukrasa na kolednata elha

kolednata elha

koledna elha

kolednata elha

kolednata elha

kolednata elha ukrasa

kolednata elha

kolednata elha

kolednata elha