Направи си сам Коледна украса

napravi si sam koledna ukrasa
napravi si sam koledna ukrasa
За тази идея за направи си сам Коледна украса всяко дете би се зарадвало да ви помага. Дори можете да оставите изцяло задачата за малките членове от семейството. С удоволствие биха се заели с мисията. А и като краен резултат, ще получите една различна и необичайна Коледна декорация за повърхността на някои от мебелите в стаята.

 Направи си сам Коледна украса – материали и инструкции

napravi si sam koledna ukrasa

За да се справите със задачата за направи си сам Коледна украса, имате нужда от  материалите от списъка. Повечето от тях дори вероятно ги имате у дома си. Така че, не е нужно да инвестирате големи средства. Нужно ви е само малко свободно време за забавление и :

  • 3 броя дунапренени конуси (малък, среден и голям)
  • 3 различни цвята прежда
  • асортимент от средни и големи копчета за дрехи в различни цветове
  • пистолет с горещ силикон
  • асортимент от големи плюшени помпони
  • ножици

Напътствия за направи си сам украса за Коледа

napravi si sam koledna ukrasa

Ще ви обясним в няколко подробни стъпки как да се сдобиете с тази интересна декорация направи си сам Коледна украса.

napravi si sam koledna ukrasa

1. На първо място започнете с увиването и залепянето на преждата около конуса. Сантиметър по сантиметър я увивайте около него, като последователно я залепяте с топлото лепило. Нанасяйте по малко лепило/горещ силикон, за да може да няма засъхнали остатъци от него. Продължете с увиването, докато не покриете целия конус. На върха му го потупайте леко с малко лепило.

napravi si sam koledna ukrasa

2. Залепете помпоните, с които разполагате на върха на конуса отново с помощта на малко лепило. След това, започнете да разпределяте малките и големи разноцветни копчета за дрехи по цялата повърхност. Тук лепилото също ще ви бъде нужно.

napravi si sam koledna ukrasa

Готови сте със своята нова и креативна декорация за дома. Остава ви само да намерите най-подходящото място за поставянето й. Можете да я сложите под елхата или върху камината. Ще бъде подходяща дори върху масата (не и когато се храните) вместо букет цветя, например.