Съвети за украсяване на елха

ukrasqvane na elha

Независимо с какъв тип дръвче сте решили украсите дома си, имаме няколко съвети за украсяване на елха, с които ще ви е по-лесно да се справите с предизвикателството “декориране”. Зелените дръвчета са най-красивият елемент по време на Коледа. Имайте в предвид, че изкуствените варианти също са много чаровни и са способни да внесат нужната атмосфера в дома, така че не бихте сгрешили с избора си. А и са почти вечни. Спестявате си и всекидневното почистване на опадалите зелени иглички.

Съвети за украсяване на елха

suveti za ukrasqvane na elha

С тези съвети за украсяване на елха ще избегнете някои грешки и неприятни ситуации. За по-любопитните от вас споменаваме, че първата изкуствена елха в света била направена в Германия през XIX век. Тогава местни жители решили да прикрепят предварително изрязани клонки с боядисани в зелено гъши пера към дебел дънер.

Приготвили сме ви четири броя съвети за украсяване на елха.

  • Поставете дръвчето в подходящ съд, а под него застелете малка кърпа. По този начин ще предпазите пода си (ако е дървен) от надраскване.
  • Започнете с поставянето на светлините. Увивайте ги в посока отгоре надолу. Осигурете максимална осветеност на елхата ви.
  • Следва поставянето на гирляндите. Отново започнете от върха надолу.
  • Поставете първо най-красивите и най-големи играчки на дървото. След това с по-малките запълвайте празните пространства.

polzi i ukrasqvane na izkustvena elha

Ползи при избора на изкуствена елха:

  • Избирайте елхи, изработени от висококачествени изкуствени материали. Така ще си гарантирате по-дългия живот на декоративното дръвче. Имате голям избор – от такива с по-къси иглички до такива с доста по дълги.
  • Спестявате си време в търсене на подходящата поставка. За разлика от естествените, при тези не е нужно да обикаляте часове наред в избиране на подходящата кръстачка. Изкуствената елха можете да я поставите и в добре балансирана кутия или метална кофа (стига да сте я прикрили добре с хартия, например).
  • Спестявате време и пари в търсене на жива елха всяка година. След покупката на изкуствената, ще я имате в дома си и няма да се налага да излизате отново по магазините и сергиите за естествени дръвчета.

Идеи за украсяване на Коледна елха

ukrasqvane na elha v lilavo i srebristo

ukrasqvane na elha v cherveno

ukrasqvane na elha v sinio

ukrasqvane na elha v cherveno i zlatno

ukrasqvane na elha v cherveno i zlatisto

ukrasqvane na elha v rozovo i bqlo

ukrasqvane na koledna elha v rozovo ciklameno i bqlo

ukrasqvane na koledna elha

kak da ukrasim kolednata elha

ukrasqvane na elha v sinio i bqlo

kak da ukrasim elhata

kak da ukrasim elhata

ukrasqvane na elha v rozovo bqlo srebristo

ukrasqvane na elhata

ukrasqvane na elhata

kak da napravim ukrasata na elhata

ukrasqvane na elha

ukrasqvane na elha

ukrasqvane na elha

ukrasqvane na bqla elha s cherno i julto

ukrasqvane na elha

ukrasqvane na izkustvena elha