детски рожден ден

Идеалният детски Рожден ден е постижим с добра организация и малко средства – ето как! Родителството е предизвикателство и макар някои от нещата, свързани с него да са предвидими, други от тях остават мистерия, която всеки трябва да разгадае сам. И макар за някои от нещата само да сме чували и никога да не ни се е налагало да се сблъскаме челно с тях, други ни спохождат неизбежно – рано или късно.

Партито на един весел Рожден ден за деца звучи страхотно, но пейзажът често може да се окаже изпълнен със стрес, драма и финансово страдание, независимо дали самите вие организирате такова или присъствате на поредното, на което малкото ви копие е поканено като гост. За съжаление, с натрупване а годините нещата няма да станат по-лесни – напротив. Ето защо се нуждаете от ръководство за организирането на перфектния Рожден ден на дете, което ще ви помогне да се насладите на празника без излишен стрес, допълнителни разходи и безпощадна умора. Ето го и него!

Как да организираме перфектен детски Рожден ден?

детски рожден ден

  • Тема.

Със сигурност има много възможности, сред които да изберете идеалната идея за детски Рожден ден в зависимост от възрастта на детето. Подгответе подходяща украса за детски Рожден ден в любимите цветове на рожденика или в зависимост от темата. Нека да има балони, весели декорации с надпис „Честит Рожден ден„, забавни картонени шапки, вкусни хапки за Рожден ден, украсени по интересни и различни начини и всичко, което включва едно меню за детски Рожден ден.

детски рожден ден

Ако организирате детски Рожден ден в къщи, направете нещата колкото е възможно по-лесни за вас. Не забравяйте, че единствените неща, които ще вълнуват малкия рожденик са цветните балони, специалната торта за детски Рожден ден и красиво опакованите подаръци.

Ако изберете различна локация за този детски Рожден ден, изберете място, на което срещу разумна цена ще може да оставите децата да се забавляват. Изпратете специална покана за детски Рожден ден за всеки от гостите, в която да предоставите координатите на мястото, което ще свърши голяма част от работата вместо вас.

  • Покани за детски Рожден ден.

Изпратете ги по електронен път или ги предайте лично поне няколко седмици предварително преди датата на самия Рожден ден. Възможно е гостите на рожденика да получат междувременно и други покани или да планират семейни ангажименти, така че колкото по-рано се впишете в календара им със задачи, толкова е по-вероятно да уважат поканата ви. А ако детето ви настоява да покани абсолютно всеки познат на своето парти за Рожден ден, използвайте точно обратната стратегия и изпратете поканите в последната минута, за да намалите броя на гостите.

детски рожден ден

  • Списък с гостите.

Има неписано правило, според което каниш на своя Рожден ден хората, които са те поканили и при децата е почти същото, макар че техните приятелства на тази възраст не са много трайни и понякога приятелите вече са врагове, когато датата за партито наближи. В никакъв случай не принуждавайте малчуганите да споделят най-вълнуващия си празник с някого, с когото не желаят. Седнете заедно и направете предложения заедно, а нека последната дума за окончателния състав в списъка да бъде на най-специалния човек, в чиято чест се прави цялото това парти.

  • Потвърждение за присъствие.

Това е важно както за присъствието на детето ви на детски Рожден ден на свое приятелче, така и за гостите на неговия. В интерес на добрата организация е да знаете колко места и порции да предвидите, както и самите вие да направите същото, когато ще бъдете гости. Ако два дни преди самия Рожден ден на детето нямате обратна връзка с поканените, намерете начин да се свържете с родителите им.

детски рожден ден

  • Подаръци.

Тук има две правила: похарчете толкова, колкото имате възможност и не взимайте с вас детето си, докато пазарувате подарък за приятелчето му. Всичко това е с цел да не излезете от магазина с ревящо дете или с два еднакви подаръка – един за рожденика и същия за вашето отроче, което иска като неговия.

  • Да оставите ли детето само или да останете с него?

Веднъж, след като детето ви навърши 4-5 години, може спокойно да направите парти само с деца. Ако гостите ви донесат подарък за Рожден ден на вашето дете, най-малкото, което може да направите за тях е да им предоставите възможността да си починат няколко часа и да им спестите агонията да провеждат разговори с непознати родители.

Родителите, които ще обмислят това предложение за първи път може да се почувстват несигурни, но веднъж преодолеят ли го, ще се молят всяко детско парти да бъде само за малчугани. Разбира се, това ще означава повече грижи за родителите на рожденика, но по този начин ще имат възможност да се фокусират върху децата, а не от разговори с родителите им.

детски рожден ден

  • Детски игри и играчки.

Ако организирате партито на свой терен, помислете за подходящи игри за деца, които биха забавлявали децата на тази възраст. При хубаво време и двор може да организирате игри на открито или подходящи за вътре  варианти – логически игри, игри с карти, игри с топче, игри с думи и т.н. Съобразете да приберете предварително някои детски играчки, които вашият наследник не би искал да споделя с останалите деца.

  • Обстановка.

Оставете децата да поиграят и да се опознаят, преди са сервирате приготвените храна, напитки и торта. Покажете им мястото, което е определено за тях и за детски игри, както и къде не бихте искали да ходят. Запознайте тези от тях, които не се познават и им покажете какви забавления сте им подготвили. Пуснете подходяща за танцуване музика или любим детски филм на български, на който е базирана темата на партито.

източник:popsugar.com