Домашни любимци

5 неща, които всички породи кучета мразят

породи кучета

5 неща, които вашите кучета не обичат да правите, макар на вас да ви е приятно.

Колкото и различно да изглеждат, има някои основни неща, които всички породи кучата мразят и макар да ни се иска да знаем какво си мислят, те трудно ще ни го кажат високо и ясно на нашия език. Разбира се, те могат да ни го покажат, но експертите от Camp Bow Wow знаят тези факти най-добре и с готовност ще ни преведат кои са нещата, с които дразним домашните любимци съвсем несъзнателно, защото са изследвали влиянието на човешкото поведение върху представители на различни породи кучета. Ето кои са нещата, които четириногите от всяка порода кучета, които живеят със своите стопани, не биха искали господарите им да правят. Но биха искали да ги знаят.

5 неща, които всички породи кучета мразят

     №1 – Да ги прегръщат.

Всички стопани обичат да гушкат любимите си домашни любимци, но според експертите, нашите меки и топли на допир големи или малки кучета не харесват това, защото ги кара да се чувстват изплашени и „в капан“. Ето защо, тази проява на обич, характерна за хората, не е подходяща за кучата.

     №2 – Да ги събуждат рязко.

Нека да бъдем откровени, никой не обича това – нито хората, нито животните. Според експертите, с напредването на възрастта, кучетата спят по-тежко, което означава, че когато ги стряскаме, особено по време на сън, това може да ги накара да реагират зле.

     №3 – Нещата да се променят.

Промените стресират и объркват кучетата, което от своя страна може да доведе до проблеми с поведението им като дъвчене, лаене, копаене или други деструктивни форми на поведение. Ако е възможно, опитайте се да запазите графика на кучето си  постоянен по всяко време.

     №4 – Да им се дават противоречиви сигнали.

Често хората не осъзнават, че дават на кучетата си смесени сигнали за подходящо поведение, а това обърква кучетата. Ако не искате вашето куче да скача върху вас, тогава трябва никога да не го галите, когато  подскача нагоре. Ние понякога забравяме това и ги погалваме, когато домашните кучета скачат по нас, когато влизаме у дома, но след това ги порицаваме следващия път, когато го правят при други обстоятелства. Объркващо е, нали? И кучетата така мислят.

     №5 – Непознати хора в къщи.

Домашните любимци искат повече време, за да приемат непознати на територията си, така че не очаквайте от тях да заобичат всички новодошли веднага. Може да бъде страшно за едно куче да има непознати, които влизат в неговото домакинство, което е по същество безопасната му зона, така че въвеждането на нов човек трябва да се прави извън къщата на неутрална територия.

 

 

 

 

източник:popsugar.com