Идеи за украса на Великденски яйца

idei za boiadisvane na velikdenski qica

idei za ukrasa na velikdenski qica

Великденските яйца трябва да са разноцветни, но задължително първото трябва да е червено. По стар български обичай с първото яйце се прави кръст на челото на първородното дете. Не е известно кога за пръв път са започнали да се боядисват яйца. Има исторически и археологически данни, че яйцата са се багрили и дарявали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция. Ритуалите, свързани с тях, символизирали раждането на живота.

Великден наближава и знаем, че едно от най-забавните и важни неща е боядисването на яйцата. Красотата и настроението, което внасят в дома са несравними с никое друго занимание. Ето и няколко интересни идеи за украса на Великденски яйца. Развихрете въображението си. Идеите, които ще ви покажем тук са доста по-различни от начините на боядисване, които по-възрастните от вас знаят и практикуват. Ще се изненадате.

Идеи за украса на Великденски яйца – нека заблестят

velikdenski qica s dekoraciq

С няколко лесни идеи за украса на Великденски яйца ще ги направите интересни и по-различни от традиционните, а и по-привлекателни за децата. Дано ги опазите да има за всички от семейството ви. Започваме със свежи цветове, за да ги издокараме. Яйцата също могат да са в крак с модните тенденции. Вземете блестящ лак за нокти и им направете капчици или точици. Оставете ги да изсъхнат и да стегнат.

idei za ukrasa na velikdenski iaica

Нужни са ви лак за нокти с металически ефект, малка четка, шиш, няколко пластмасови декоративни камъчета. Премахнете вътрешността на яйцата през малка дупчица, в която после сложете шиш (можете да използвате шиш за нанизване на хапки месо за барбекю). После ги намажете с лак за нокти, използвайки дунапренова гъбичка. Така ще получите малко по-грапав ефект на Великденските ви яйца – на ресни. Ще се получи и със цветен спрей оцветяването. Зависи каква точно визия искате да постигнете.

Идеи за украса на Великденски яйца – с дунапренова гъбичка

idea za ukrasa na velikdenski qica - s dunapren

Шишчета ще помогнат на Великденските яйца да изсъхнат по-бързо, защото няма да се допират. Да ги пробивате когато са твърдо сварени не е препоръчително. Когато са напълно изсъхнали, ще приготвим Великденските яйца за ефекта „Уау“. Извадете няколко пластмасови декоративни камъчета, които да залепите (сигурни сме, че имате някъде скрити няколко).

Получават се перфектни форми на малки цветчета върху яйцата когато натопите края на шишчето в боичка и просто го долепите 5 пъти до яйцето. Стават малки кръгчета, които свързани едно до друго правят малко цвете.  След това идва и камъчето, за което споменахме. Докато лака е още мокър го сложете в центъра на цветето ви и то ще изсъхне на място. Може да повторите процедурата няколко пъти върху яйцето, ако искате повече цветя за повече пролетно настроение. Една интересна Великденска идея, в която вместо цветчета може само точки да им направите със същия шиш, с който правехте цветята. По-бързо и лесно, ако не ви се „играе“ много.

idei za ukrasa na velikdenski qica s bukvi

За винил дизайн – нека яйцата за Великден да заблестят като плакат. За целта трябва да изрежете някакви буквички или други сравнително лесни формички, които да наложите и да очертаете. Изрязаните форми можете и да залепите. По-долу в снимките ни ще видите и класическото за Великден зайче. Съобразете се с формата на яйцето, за предпочитане е да са малки букви или други форми, защото могат да се набръчкат, залепяйки ги.

идея за украса на синьо Великденско яйце с червени камъчета

idei za ukrasa na velikdenski qica v sinio

Великденска красота с камъчета

idei za ukrasa na velikdenski iaica s kamacheta

 Очарование в червено с бяло цвете във Великденския ден

idei za ukrasa na velikdenski qica cherveno s bialo

Синьо яйце с украса от бели цветя и камъчета за Великден

sinio Velikdensko qice s beli cvetq

Синьо Великденско яйце с бели точки

sinio velikdensko qice s beli tochki

Синьо Великденско яйце с буквичка – по-интересна украса 

idei-za-boiadisvane-na-velikdenski-qica-sinio-s-bukvichka

Идея за украса с Великденско зайче

sinio qice s bqlo zaiche za velikden

beli elementi varhu velikdenskoto qice

 velikdenskо qicе svetlo sinio na tochki

източник: landeeseelandeedo.com