Сребристи Великденски яйца

сребристи великденски яйца

сребристи великденски яйца

Знаете ли, че може да се направите уникална декорация на антични сребристи Великденски яйца, без изобщо да се налага да използвате боя? Всъщност, дори и варени яйца не са ви нужни. Трябват ви само няколко изкуствени такива, малко алуминиево фолио и черна акрилна боя. Бързо, лесно и без много умения и декорацията за празника е готова.

Как да си направим сребристи Великденски яйца?

сребристи великденски яйца

Набавете си следните материали и инструменти, преди да започнете:

– Няколко изкуствени яйца – пластмасови, дървени, стиропорени или хартиени

– Тънко алуминиево фолио

– Лепило

– Черна акрилна боя

– Малка четка за боя

– Хартиени кърпички

– Нещо гладко и закръглено като шиш за плетене или клечки, което да не надраска или скъса    фолиото.

Сребристи Великденски яйца с алуминиево фолио

сребристи великденски яйца

Накъсайте фолиото на малки парчета, но се уверете, че няма назъбени или наръфани краища, останали от късането. Потопете четката в малко лепило и нанесете тънък слой от него върху фолиото. Обърнете специално внимание на краищата. Залепете парчето върху яйцето. Там, където свършва покрийте с ново, докато накрая се скрие цялото яйце и всичко е покрито с алуминиево фолио.

сребристи великденски яйца

Оставете да изсъхне лепилото и вземете шиш за плетене или клечки, с които да загладите внимателно парчетата фолио, така че да станат  гладки. Не се притеснявайте, ако не стане идеално, важно е да не се скъса фолиото. Ако излезе от лепилото на места, просто вземете хартиена кърпичка, намокрете я и леко забършете. Потопете върха на друга кърпичка в черната боя и я прокарайте върху цялата повърхност на яйцето. Неравностите и местата, където се снаждат парчетата фолио ще се оцветят в тънки черни нишки. Оставете да засъхне боята и след това внимателно и леко избършете яйцата без да търкате. Това е!

Декорирайте получените сребристи Великденски яйца заедно с истинските или ги подредете в сладка малка кошничка, с която да украсите дома си празнично.