Великден

Няколко свежи идеи за великденски яйца

velikdenska ideq za qica ot hartiq

Предлагаме на вашето внимание поредната от нашите идеи за великденски яйца. Превърнете боядисаните  яйца в забавни животни. Направете си сами в къщи очарователни пиленца, зайчета или овчица от цветна хартия на точки. Тези идеи за великденски яйца  са  подходяща за цялото семейство. Децата ви с радост ще развихрят въображението си, а вие с умиление ще наблюдавате как използват отделните компоненти в празнична игра. Докато се забавлявате заедно в къщи , „облечете“  боядисаните яйца в собственоръчно изработени „костюми“.

Боядисайте великденските яйца и нарежете цветни ленти

materiali za velikdenska ideq

За да осъществите тези лесни идеи за великденски яйца са ви необходими съвсем малко материали. Набавете си: няколко сварени и боядисани яйца (сухи), цветна хартия, лепило и ножици. След като боядисате  сварените яйца ги оставете настрани, докато напълно изсъхнат. Ако имате цветен принтер, принтирайте листи с  цветни точки в различни размери и цветове. Може да използвате и цветна хартия, с която също ще се получи добре.

Направете стойки за великденските яйца

lesna velikdenska ideq napravi si sam

Изрежете ленти от цветна хартия и  залепете двата края. Получените хартиени пръстени ще служат за стойка на вашето животинче. Поставете боядисаното яйце изправено в дупката.

hartiq i nojica za velikdenska ideq napravi si sam

След като основата на вашето животинче е готова, идва ред и на другите части. Изрежете от принтираните листи с по-малки точки уши, човки, пера, мустаци, нослета  и каквото още решите, че му трябва на вашето животно.

izrezki ot hartiq za velikdenski qica napravi si sam

След като сте изрязали и останалите атрибути на вашите животинки остана само още една стъпка. Вече почти сте  готови да превърнете нашата идеи за великденски яйца в реалност. С помощта на лепило прикрепете отделните части към вйцето. Залепете уши и мустаци на зайчето. На пилето залепете човка, крила и гребенче на върха на яйцето. Комбинирайте различни цветове, за да създадете своите уникални хартиени поставки за боядисани яйца. Не се изисква много време и специални умения за тези идеи, нали?Готовите произведения може да подарите на близки или да декорирате с тях празничната трапеза.

postavki za velikdenski qica napravi si sam

 

източник:hgtv.com