Великден

Великденска трапеза

velikdenska trapeza

Подреждането на впечатляваща Великденска трапеза е предизвикателство всяка пролет. Домакините се подготвят за наближаващият Великден поне две седмици предварително – избират каква Великденска украса ще поставят в дома си, търсят интересни начини за боядисване на великденски яйца, подготвят пожелания за Великден за своите близки, както и празнични картички за Великден, които да изпратят на приятелите и роднините си. Искат празничната атмосфера да се усеща от всяко кътче на дома им.

Любимият пролетен празник на децата и възрастните предоставя възможности за много почивни дни, през които да се опитат нови идеи за Великден – да се играят весели игри на открито между родители и малчугани, да се измайсторят ръчно уникални декорации за Великден, да се разнесе ухание на топли Великденски сладки и току-що изпечен козунак на конци из цялата къща. А след като се боядисат пъстрите Великденски яйца да си премерят силите и да се определи победител, който е избрал най-здравото яйце.

Великденска трапеза

velikdenskata trapeza

Всяка трапеза за Великден трябва да създава настроение. На нея задължително присъстват тематичните за празника яйца, козунак, крехко печено месо, салати и свежи цветя. Ярките пролетни цветове като жълто и зелено са чудесен избор за цветова схема на салфетките и покривката. Цялата обстановка, която ще създадете, за да празнувате Великден с най-близките си хора, ще бъде завършена с едно вкусно меню, с което да се нагостите. За целта в сайта на LAZARA сме подготвили множество лесни и изпробвани рецепти за Великден, с помощта на които да напълните празничната Великденска трапеза. Вижте ги и ги изпробвайте, защото определено си заслужават!

velikdenska trapeza s kozunak

Рецепта за козунак на конци

velikdenskatA trapeza

Рецепти за Великден

mufini za velikdenskata trapeza

Великденски мъфини

qica za velikdenska trapeza

Рисувани великденски яйца

sladki za velikdenska trapeza

Шоколадови гнезда за великденски яйца

recepti za velikdenska trapeza

Рецепта за великденски бисквити

qstiq za velikdenska trapeza

Великденска декорация за маса

qica za velikdenska trapeza

Великденски яйца – лесни начини за боядисване

recepta za mufini za velikdenskata trapeza

Мъфини за Великден

recepta za sladki za velikdenska trapeza

Рецепта за Великденски трюфели

velikdenska trapeza sladki recepta

Рецепта за великденски сладки

idei za velikdenskata trapeza

Великденска трапеза – 10 празнични идеи