Градина

Как да аранжираме нашата зеленчукова градина

gadina zelenchukova saveti cvetq zelenchuci aranjirane

Какво ви идва на ум когато си помислите за аранжиране на зеленчукова градина? Може би за подреждане на растения в редици и колони със свободно място между тях. Това празно място между растенията служи за по-лесно обработване на почвата, по-лесно плевене и напояване. Недостатъкът в този случай е, че почти половината място за градина се губи в така наречените лехи или малки пътечки, по които минаваме и за да оберем реколтата си. Но не може без тях. Съветваме ви високите зеленчуци (домати, краставици) да бъдат близо до ограда, за да се подпират по-лесно на нея. В противен случай ще трябва да сложите колчета и други помощни вертикални предмети.

Красива зеленчукова градина

gradina zelenchukova lehi zele maruli

Сдобийте се с красива зеленчукова градина с няколко лесно изпълними съвета за аранжирането и. Най-важното условие е да я отглеждате с любов и желание. Без тях е малко вероятно да се получат нещата. Ако не искате и не можете да отделите достатъчно време за нея, по-добре не се захващайте, защото всяко растение и животно иска своите грижи, за да е здраво и красиво. Ако обаче положите нужните усилия ще се наслаждавате се на прясна храна през целия сезон. А най-хубавото е, че няма да съдържа вредни химически вещества.

Съвети за аранжиране на зеленчукова градина

zelenchukova gradina savet aranjirane

Повечето хора си като си помислят за зеленчукова градина, правят асоциация със скучно подредени в права линия зелени растения. Докажете, че това не е вярно. Градината ви може да бъде много симпатична с добавянето на няколко цветя по правилни начин. В едно и също дворно място можете да засадите различни растения, билки и красиви цветя, но ги обособете. Не ги смесвайте на случаен принцип.

zelenchukova gradina zele maruli aranjirane

Изберете правилното място за своята зеленчукова градина. Ключът към аранжирането на красива градина е избирането на правилно място. Понеже повечето зеленчуци са изключително слънцелюбиви, за да растат красиви и  здрави се нуждаят от поне 7-8 часа слънце. Съобразете това, ако искате да се наслаждавате на прясна салата през целия сезон.

gradina zelenchukova idei aranjirane dekoraciq dizain saveti

Лесен начин, по който да придадете допълнителен чар на своята зеленчукова градина е да и създадете вход, макар и само декоративен.

zelenchukova gradina cvetq rasteniq darvo

Защитете зеленчуците си. Ако дворното ви място се намира в район, който е често посещаван от различни гладни животни (зайци, кучета и други), поставете 3 метрова ограда, за да растат на спокойствие “салатките ви”. Препоръчваме да вкопаете оградата си на поне 30-40 см в земята, за да избегнете посещението и от животни,  които обичат да копаят.

zelenchukova gradina ograda zelenchuci saveti aranjirane

Ако почвата ви е с основно съдържание на глина или друг неподходящ материал за растения, не се притеснявайте. И този проблем има решение. Направете си градинка с допълнително сглобени съдове, подобни на снимката. Напълнете ги с подходящата почва и ги поставете, където ви е удобно (на достатъчно слънчево място, разбира се).

zelenchukova gradina maruli rasteniq aranjirane

Добре аранжирана зеленчукова градина

zelenchukova gradina aranjirane zelenchuci zele

 Марули в отделно обособен кът в градината

zelenchukova gradina aranjirane maruli zele hrast saveti darvo

  Голяма зеленчукова градина с ограда

gradina zelenchukova rasteniq ograda aranjirane krastavici

   Домати в зеленчукова градина

gradina zelenchukova domati

 Интересна градина със зеленчуци и други растения и цветя

gradina zelenchukova svetq rasteniq plashilo

gradina zelenchukova aranjirane krastavici

 

Inline
Inline