интериор 2020

Интериор 2020 носи със себе си няколко определени тенденции за дизайн и цветове. Проследяването на трендовете в интериорния дизайн не значи непременно, че ни предстои основен ремонт на жилището. По-скоро е начин да се обогатим с доза допълнително вдъхновение. Всеки обича промените, било то малки или големи. Когато става дума за дома ни и неговия интериор и дизайн, знаем, че големите промени и ремонти се правят на голям период от време. Ако сега сте точно пред подобен период, то тук ще ви представим, кои са водещите тенденции за интериор 2020, включващи дизайн и модерни цветове.

Тенденции за интериор 2020

интериор 2020

Черно и бяло – завръщането на класическия черно-бял интериор ще зарадва може би мнозина. Комбинацията от двата цвята символизира началото и края на цветовата гама. Сблъсъкът между светлото и тъмното е дар от боговете в интериорния дизайн. Има милиони начини да включите тази тенденция на Ин и Ян в декора на вашия дом. Черни столове и дивани, бели възглавници, черен и бял мрамор, различни видове текстил и т.н.

интериор 2020

Кадифе – този тип материя определено е много по-специфична, но през 2020 г. ще е изключително модерна. Тя е перфектната комбинация от лукс и комфорт. Когато повечето хора се замислят за кадифе, в съзнанието им изплува старата червена тапицерия от миналото. Още преди време ви показахме един нов тренд съвсем в началото си, а именно дивани от кадифе. Тази година и през следващата, фирмите за интериорен дизайн ще започнат по-мащабно производство на дивани от кадифе. Да не говорим, че цветовите възможности са по-обширни от всякога.

интериор 2020

Неутрални цветове – те ще бъдат отново тенденция в интериор 2020. Какво можем да кажем? Тези цветове идват в доста класически и спокойни нюанси. Прогнозите за 2020 г. включват топлите неутрални цветове да преобладават и студените да останат на заден план. Силата на неутрални стени отваря чудесни възможности за мебели, включително дивани и спално бельо да изпъкват с цветове.

интериор 2020

Максимализъм – докато в последните години минимализмът бе актуален, той сега ще е заместен от максимализмът. Докато минимализмът се фокусира върху опростяване на нещата, то максимализмът е пълната противоположност. Той е свързан с възприемането за величие. Големи, смели, ярки цветове и шарки, разкошен декор и цветни абстрактни картини. Разбира се, има и рамки докъде трябва да се достига в интериора, за да се избегне претрупаност в дизайна. 

интериор 2020

Геометрични шарки – от години те са във възходяща тенденция и определено не очаквайте да изчезнат скоро. Ето защо интериор 2020 г. е свързан с геометричен баланс. Придържайте се към по-класически или съвременни модели, които да се впишат добре с дома и характера ви.

интериор 2020

Черно – ще бъде хит повече от всякога! Фирмите за интериорен дизайн прогнозират, че „всичко черно“, от шкафове до мивки, бои и плотове, ще бъде една от водещите тенденции за интериор 2020 г. Черният цвят в интериора в миналото се е избягвал. Причина за това е било предположението, че черното прави една стая да изглежда по-малка и клаустрофобична. Можете да се борите с този проблем, като включите контрастни цветове. По-горе споменахме, че черно-бялото ще бъде водещата цветова двойка през 2020 г.

интериор 2020

Зелени акценти – те винаги са добре дошли в дома! Живите зелени растения добавят перфектният завършек в стая с неутрален цвят. Добавят не само свежест и декор, но и усещане за живот. Зелени нюанси може да добавите в дома си и като спално бельо, тапети, картини и много други.

интериор 2020

Интересни плочкиинтериор 2020 ще даде ход на смелите решения. Един от най-добрите начини да накарате кухнята и банята да изпъкнат през тази година е да включите шарени и цветни плочки.

интериор 2020

Земни тонове – цветове и текстури имитиращи тези на дърво, метали и зеленина. Или общо казано, тези които се намират в най-основните елементи на природата, които редовно се използват при изработката на мебели и аксесоари за дома.

интериор 2020

Флорални тапети – да, още едно завръщане на нещо от миналото. Но има голяма разлика между тенденциите в дизайн и интериор 2020 г. и старите розови тапети с цветя и мебели, които може би си спомняте, че сте виждали в дома на баба си. Обикновено, флоралите стоят добре върху тапети. Тенденциите за тапети днес включват флорални модели с различни размери и цветни шарки.

интериор 2020

Метали – завършваме е още една тенденция за интериор 2020 г. Говорим за сребро, злато, калай и мед. Дори смесения декор от метали също ще бъде доста популярен тренд. Сребърните и кафяви метали ще се комбинират добре заедно, като желязо и злато или бронз. Внимавайте да не смесите повече от три метала в едно пространство. Опитайте се да намерите баланс.