холни маси

Когато става дума за избор на холни маси, то възможностите пред нас в днешния съвременен свят са много. Предлагат се различни модели, стилове и дизайни. Но на какви холни маси да заложим? Ще се опитаме да дадем повече разяснение на този въпрос, разгръщайки го в детайли.

Както знаем, холът е едно от най-използваемите помещения в дома. В него прекарваме голяма част от времето си в четене на книга, гледайки телевизия, игра с децата и ред други занимания. Използваме холната маса за поставяне на различни неща, като сутрешното кафе или чай, списания, книги, дистанционни. В този ред на мисли, често се питаме и дали трябва да бъде голяма или малка една холна маса. Разбира се, няма еднозначен отговор.

Но това, което можем да дадем като съвет е на първо място да се съобразите с нужните на вас и вашето семейство. Ако имате много неща, които могат да намерят своето място върху холната маса, то заложете на голяма такава с шкафчета. И обратното, ако сте от типа човек, който харесва по-минималистични дизайни, то малкият вариант би бил по-подходящ.

След като конкретизирате големината и размерите на вашата холна маса, тогава идва моментът да решите на какъв стил и дизайн ще заложите. За доза вдъхновения ще ви представим няколко видове холни маси от GRANDecor, с които да ви насочим към новите тенденции и модели на пазара.

Какви холни маси да изберем?

холни маси

Този модел овална холна маса е подходящо решение за дом, обзаведен в земни тонове и с модерен интериорен дизайн. Съчетава златен дъб и черно стъкло, което напоследък е една от топ тенденциите в интериора. Черният цвят, който в миналото е бил отричан за използване в дома, в днешно време набира все по-голяма популярност. Практична и модерна, тази маса има и специално създадено място за съхранение, което се намира под стъкленият плот, който може да бъде преместван. Хитро, нали?

холни маси

Подобни комплекти от две холни маси в последните години можем да видим в обзавеждането на повечето съвременни къщи и апартаменти по света. Голяма част от интериорните дизайнери залагат именно на подобни кръгли холни масички в своите проекти. Тук, тези са с плот от МДФ в естествен цвят и черна метална основа с флорални детайли. Могат да бъдат разположени една до друга или пък в различни позиции. Да бъдем откровени – подходящи са и за други стаи, с което ни стават още по-симпатични.
холни маси

Този модел кръгла ниска холна маса е с 3 разместващи се плотa. Съчетание от МДФ бял лак и златен дъб, което сякаш може да ни пренесе в жилище в скандинавски или модерен стил. Светло, приветливо и просторно. Не мислите ли?

холни маси

Тук отново имаме комбинация от златен дъб и черно, но в друга форма. Тази правоъгълна холна маса е изработена от метал и дърво и определено е с интересен дизайн. Има място за съхранение, което определено я прави доста функционална и подходяща за хора с голямо семейство.

холни маси

Нещо не ви ли напомня на индустриален стил и Ню Йорк, виждайки тази дървена холна маса на колелца? Наскоро попаднахме на статия за един зашеметяващ пентхаус в Манхатън в индустриален стил. Тухлени стени, кафяв кожен диван и подобна маса на колела. Тук, тази разполага с едно чекмедже с въжена дръжка, щампован плот с надписите Coffee и Enjoy it. Е, как да не и се насладиш, нали?

холни маси

За всички обичащи класическия стил в интериора, а и не само, е този модел холна маса в бяло и сиво с 2 чекмеджета. С фина дърворезба, елегантни извивки и орнаменти, тази маса определено може да бъде фокусна точка във вашия хол!

холни маси

Какво ще кажете за малко повече мобилност? Какво имаме предвид? Този тип квадратни холни маси са изработени от четири мобилни части, които могат да се поставят по различен начин. Лесно можете да променяте визията й и да използвате за сервиране дори. Обичаме креативните решения в интериорния дизайн.

 

холни маси

За финал оставихме и нашия фаворит! Холна маса изработена изцяло от естествено дърво. Уютът, който е способен да създава този материал наистина е несравним. Естественото дърво има голяма издръжливост, когато става дума за захабяване. Автентична, нестандартна и уникална по форма и структура, тази маса от естествено дърво може да намери място във всяко жилище, независимо от стила на обзавеждане.