Обзавеждане и Дизайн

Иновативен офис на Google в Будапеща

ofis inovativen google rasteniq budapeshta

Google се сдоби с иновативен офис в Будапеща, който е дело на Graphasel Design Studio. Дизайнерите са вдъхновени от атмосферата за спа и спокойствие. Офисите на световната компания имат репутация на забавни. Основната концепция на интериорния дизайн е една и съща във всички помещения. В някои от офисите са представени абстрактни съчетания, а не конкретна тематика. Ако отдръпнете поглед от имагинерното съчетание на мебели и предмети, ще забележите, че „функционалност“ е една от ключовите думи, на които се гради интериорът. Целта е да се създаде подходящо място за ефективна работна дейност.

Иновативен офис на Google – концепция

ofis inowatiwen google budapeshta

Офисът на компанията в Будапеща определено е иновативен. Дизайнерите са се ръководили от идеята за спа атмосфера в офиса. Избрана е до някъде поради факта, че унгарската столица има репутация на известна дестинация за такъв тип туризъм. В нея се намират над 500 извора с минерална вода. В Будапеща можете да намерите няколко от най-известните и модерни бани, между които тези на Széchenyi (кръстена на един от най-великите държавници в унгарската история) и Gellért. Техни възтановки са създадени именно в офисите на Google.

Атмосферата в иновативния офис на Google

ofis inovativen budapeshta google

Не можем да пренебрегнем значението на унгарската „водна топка“, която също присъства в концепцията. В този спорт държавата е спечелила девет златни олимпийски медала и три златни медала в световни първенства. Целта е била да се обединят спорта и идеята за бизнес. Всяко помещение е посветено на различна спортна тема.

inovativen ofice google znamena vazglavnici

Световната компания обаче е имала изискване. Не е било достатъчно служителите да са добре настанени в приятна атмосфера. За нея е било от изключителна важност да се използват рециклируеми материали. Поради тази причина са включени палети и други подобни материали.

inovativen ofice google banq budapeshta

В интериора са включени пресъздадени идеи на съвременни унгарски дизайнери в малките детайли. Съчетани са с антични мебели и маси характерни за старите бани.

inovativen ofis google sin vodna topka

В таваните са вградени флуоресцентни лампи. Атмосферата става много приятна, защото на тавана са разположени кабели за клъстерните компоненти, които са боядисани в цветовете на логото. По този начин възприемането на височина се увеличава, а цветните тръби на тавана създават по-индустриална среда.

ofis inovativen budapeshta google rasteniq

Ръководителите на офиса са настоявали за добавянето на много зелени растения, защото оказват положително въздействие върху служителите.

inovativen ofis google budapeshta

Важно е да се даде възможност възможност за непрекъснато допълване и усъвършенстване в служителите.

inowativen ofis google budapeshta

 Иновативен офис на Google – сауна по време на работния ден

inovativen ofis google sauna budapeshta

 Иновативен офис на Google – съчетание от работа и почивка

ofis inovativen google budapeshta

 Иновативен офис на Google – плува ли ви се

ofis inovativen google budapeshta basein