как-да-обзаведем-дома-си

Как да обзаведем дома си е въпрос, който вълнува не малко хора. Особено новодомците или младите двойки, на които тепърва им предстои съвместно съжителство. Като влюбени в интериорния дизайн, ще ви кажем, че каквото и да добавяте в дома си, трябва да се опитате да покажете индивидуализма си, че точно вие живеете там. Това може да стане както с декоративни предмети, така и с аксесоари. Смело интегрирайте и акценти – във всяко едно помещение по един. Така завинаги ще се сбогувате със скучната и отегчителна визия на която и да е стая.

Как да обзаведем дома си

как да обзаведем дома си

Как да обзаведем дома си? В редовете по-долу ще ви дадем 6 лесни съвета в стъпки, които ако следвате заниманието ще се превърне в по-приятно и ще ви се стори като детска игра. Захващайки се с тази важна задача, имайте предвид, че никой апартамент или къща не може да се нарече дом, ако няма необходимите за всички жители (а и гости понякога) мебели и удобства. Какви домакини ще сте ако нямате удобен диван за сядане в хола? А без необходимите аксесоари, всеки дом би заприличал на полупразно помещение без чар. Те са способни да преобразят визията му. Ето ги и шестте лесни стъпки.

Как да обзаведем дома си в 6 лесни стъпки

как да обзаведем дома си

1. Разгледайте досегашните си вещи и аксесоари и преценете кои от тях да изхвърлите и кои да запазите. Така избирането на новите мебели и предмети ще бъде доста по-лесно.

как-да-обзаведем-дома-си

2. След като сте преминали през правило номер 1, решете в какъв стил искате да бъде новото ви обзавеждане и направете списък с предмети и мебели, които ще ви трябват. Вместо да се опитвате да разгадаете науката за интериорния дизайн, разгледайте няколко статии с вдъхновяващи снимки. Направете дома си функционален преди всичко.

как да обзаведем дома си

3. Изберете подходящ цвят за всяка една от стаите. Цветът е едно от най-важните неща при обзавеждането. Може коренно да промени атмосферата. Съобразете се с факта помещението за какви цели и преживявания се ползва. След това изберете по какъв начин да интегрирате цвета – по стените с тапети или боя, с мебели, с аксесоари или с комбинация от всичко това.

как-да-обзаведем-дома-си

4. Избирайте предметите и мебелите си по качество, а не по това какво количество можете да закупите. Понякога евтиното излиза по-скъпо, както знаете.

как-да-обзаведем-дома-си

5. Прибавете подходящи аксесоари и такива, които изразяват вас самите. Съобразете ги и със стила на обзавеждане и мястото, на което ще ги поставяте. Идеи за това също можете да намерите в някои от статиите ни в меню “обзавеждане и дизайн”.

как-да-обзаведем-дома-си

6. И не на последно място – бъдете търпеливи когато обзавеждате дома си. Не се изкушавайте да си купите всичко необходимо за 2 дни. Някои неща (по-важните) имат нужда от време, за да узреят добре в главата ви и накрая да купите най-правилните модели от каквото и да е. Освен това, за второстепенните вещи, ако ги купите първосигнално, след 3 дни може да се окаже че изобщо няма да ви трябват и сте си дали парите напразно. За да избегнете тези главоболия, “бързайте бавно”.