Обзавеждане и Дизайн

Красиви и функционални малки кухни

kuhnq malka savremenen stil interior obzavejdane sinio

Тези малки кухни са малки само по размери, не и по стил и функционалност. Искате да превърнете компактната си кухня в мечтаната просторна такава, но не сте сигурни от къде да започнете? Често срещани са апартаменти с малки помещения за готвене, въпреки че големите и просторни кухни са мечтата на всеки готвач. Има малки похвати, с които можем да намалим и дори да пренебрегнем ограниченията в пространството. Въпреки, че сте „наказани“ с малка кухня, това не означава, че не можете да създадете красива такава. Създайте ефективност и удобство.

Как да прибавим удобство в малки кухни

Първият съвет относно оптимизирането на малки кухни засяга моментът с важните шкафове и етажерки. За къде сме без достатъчно място за съхранение на хранителни продукти, подправки и важните ни кухненски пособия. Когато избирате кухненски шкафове е добре да съобразите не само общите им размери на височина и ширина, но и по начинът, по който се отварят. Помислете за това как да са максимално компактни. Препоръчваме да използвате наличното вертикално пространство. Друга идея за малки кухненски шкафове е да се комбинират с уреди за вграждане. Можете да използвате шкафовете за скриване на хладилник или на кофата за боклук. Друг ефективен начин за съхранение на вещи е чрез поставяне на стелажи или рафтове от вътрешната страна на вратата на шкафа. Този метод може да удвои размера на мястото за хранителни стоки или подправки например. И накрая но не последно място, добавете дизайнерски щрихи, които създават впечатление за по-голямо пространство, като се уверите, че тоновете на таванът и самата кухня са близки един до друг. Ако контрастират, размерът на помещението ще изглежда по-малко. По-светлите тонове са склонни да се създадат оптически по-отворено жилищно място и въздушно усещане в малки пространства.

Малки трикове за малки кухни

malka kuhnq islandski stil obzavejdane ostrov bqlo darvo

Този кухненски остров, наподобяващ произведение на изкуството тип скулптура, добавя закачлива нотка с приключенски дъх в цялостния интериор на кухнята.

interior malki kuhni obzavejdane cherni plochki shkafove

Интериорният дизайнер на тази малка кухня използва малки черни плочки, с които да кантира и разграничи долните от горните шкафове. Точно малкият им размер в контрастен цвят увеличава пространството.

kuhnq malka interior vrata obzavejdane darvo

С тази малка кухня ще преобърнем разбиранията ви за „няма скрито покрито“. Тя доказва, че има. И определено успява да се скрие зад зиг-загообразната врата, която я отделя от другото помещение. Атрактивният дизайн на плъзгащата се врата добавя дори доза закачка и свежест.

malkakuhnq obzavejdane interior ogledala shkafove mebeli bejavo darvo

Увеличете пространството в малки кухни с добавянето на огледала по повърхността на шкафовете. Точно тази кухня е произведение на известния американски дизайнер Джонатан Бергер, който умело използва похватите на оптическата илюзия.

kuhnq obzavejdane malka interior mebeli sinio

Дизайнерът Шийла Бриджес не позволява кухнята да изглежда малка и скучна. Чрез използването на елегантното сребристо-синьо в тапета,  добавя едно неочаквано вълнение и чар на малкото пространство.

malka kuhnq dizain interior mozaika plochki obzavejdane mebeli darvo zeleno

В тази малка кухня властват преливащите цветове на плочките с лакираният таван в морско зелено. Използването на малки плочки върху една от стените е ключово.

malki kuhni moderen stil staklo obzavejdane mebeli vrata darvo interior

Ако кухнята ви има изход към двор или голяма тераса, не се колебайте вратата да бъде стъклена. Ще премахне границата между пространствата и ще забравите колко е малка кухнята ви. Природата ще навлезе в дома ви, а освен това ще се радвате на повече естествена слънчева светлина през деня докато готвите.

kuhnq interior malki obzavejdane darvo vrata bqlo mebeli

 Черно бяло обзавеждане в интериора на малка кухня

kuhni malki interior cherno bqlo obzavejdane mebeli

 Черното изглежда стилно в малки кухни 

kuhnq interior malka cherno mebeli obzavejdane shkafove

 Малка кухня с интериор в черно и бяло 

kuhni interior malki obzavejdane mebeli

malka kuhnq interior idei darvo cherno mebeli kafqvo

kuhni interior zeleno steni mebeli obzavejdane darvo shkafove

kuhnq zeleno interior obzavejdane mebeli

kuhnq industrialen stilmebeli darvo interior obzavejdane