Кухня с остров

кухня с остров

Често срещано е собствениците на апартаменти да искат да комбинират кухня с остров. Именно той предлага на домакина много удобство при приготвянето на храната. Може да се превърне и в чудесно място за сервирането й, ако е заобиколен от столове, на които да се настаните. В други случай, кухненския остров е част от кухненския триъгълник, ако в него е интегрирана мивка. Крайната цел е кухненското помещение да стане по-функционално и практично. А и уютно.

Кухня с остров

кухня с остров

Доброто планиране и оформление на кухня с остров е много важно, ако искате да ви е наистина удобно в това помещение. Преценете размерите му най-вече и наличното пространство, както и за какво точно ще го използвате. Малкият размер на кухнята ви не винаги означава, че не можете да имате остров в нея. Съвременните дизайни разполагат с колелца именно заради малките домове. Така могат да се местят от единия край на помещението в другия. Освен това, персонализираните модели са ясно съобразени с височината и широчината на кухнята ви. Всичко зависи от специфичните размери на стаята. Важно е да се уточни и от колко члена е семейството ви и как използвате наличното пространство.

Идеи за функционална кухня с остров

кухня с остров

Вземайки решението да се сдобиете с кухня с остров, трябва да прецените внимателно какво е безопасното разстояние на острова спрямо останалите уреди и шкафове. Всеки един от тях, трябва да може да се отваря без пречка, ако искате помещението ви да е наистина функционално и удобно. Най-опасни са миялните машини с отварящи се надолу врати. Лесно могат да спънат вас или друг човек. Препоръчителното безопасно разстояние е 90 см.

кухня с остров

Планирайте мултифункционален кухненски остров. От едната страна можете да поставите столове и да го използвате за хранене, а от другата да интегрирате мивка и дори миялна машина или шкафове в него.

кухня с остров

кухня с остров

кухня с остров

кухня с остров

кухня с остров

кухня-с-остров

кухня-с-остров

кухня-с-остров

кухня-с-остров

кухня-с-остров

кухня-с-остров