Малка баня – какви цветове да изберем

bql cvqt malka banq

За новаците, които са се захванали с домашно ре-моделиране, изборът на подходящи цветове може да им се стори като истински Ад. За опитните експерти, намирането на перфектния микс между светлина, цвят и модел, може да се превърне в едно разочароващо упражнение. Цветовете са от важно значение за една малка баня – мястото, където се разсъняваме и релаксираме. Независимо къде сте стигнали във вашето  малко цветно пътешествие, ние ви даваме 15 интериора – пример за подражание – за малка баня.

Малка баня – какви цветове да изберем

klasicheski stil malka banq svetli cvetove

Първото и най-важно правило е да намерите вдъхновение. Разгледайте стаи, не само бани, за да намерите цветовата комбинация, която най-много ви допада. Не се ограничавайте – вижте платове, тапети и мозайки, които да съвпадат като тематика. Изберете цветове с помощта на предмети, които да ви напътстват като някой стар чайник, стрък трева, плат с пейсли принт. Винаги е хубаво да започвате с нещо конкретно.

Аксесоарите могат да бъдат ефективен елемент в една малка баня. Вижте дали прозорецът ви е широк и хубав, ако не – заложете на контрастните цветове – в малките бани прозорците играят важна роля. Заложете на повече аксесоари като възглавници, килим и картини – така няма да има нужда да използвате ярки цветове за стените. Ако сте си харесали вече цветове, то не забравяйте и за различните им нюанси. А, ако се притеснявате от твърде много ярки цветове в банята, то винаги можете да си направите стените в неутрални тонове, но си поиграйте с тях. Топлото бяло, поставено до някой наситен цвят, придава светлина и изглежда свежо. Друг удачен трик е да заложите на еднакъв цвят стени и мебели, ако имате малка баня. Така визуално ще разширите помещението.

Вдъхновения за избор на цвят на малка баня

malka banq cvetove bqloАко разглеждате банята си като пространство с дзен-вдъхновение или като ярка и жива ободряваща стая, то различни цветове и тонове са подходящи за вас, за да създадете с тях различни усещания и чувства. Ако се чудите какви цветове ще проработят за вашата малка баня, то се вгледайте в цялостното пространство – къде е по-тъмно, къде пада повече светлина и според светлинния спектър си изберете нюансите.

Тапет и дървен детайл за малка баня

malka banq dyrvo

Малка баня в гама на сиво

malka banq kakvi cvetove da izberem

Интересен интериорен детайл за малка баня

 neutralni cvetove malka ban

Голямо огледало за малка баня

malka banq ogledalo

Рустик стил в малката баня

malka banq rustik stil

malka banq sin bql cvqt

bqla malka banq s vana mivka

malka banq tursko sinyo dekor

malka banq vana

malka banq vana dush zelena

bql cvqt malka banq

malka banq akcenti v jalti cvetove

malka banq v zelen cvqt

malka banq akcenti zelen cvqt

malka banq svetli cvetove