Обзавеждане и Дизайн

Минималистичен интериорен дизайн

interior hol dizain stil minimalistichen divan bqlo

Всеки минималистичен интериорен дизайн изглежда удобен, модерен и изискан. Всички тези характеристики могат да бъдат постигнати с минимално използване на мебели и аксесоари. Не случайно девизът на стила „колкото по-малко, толкова по-добре“. Проектирането на стая или апартамент в този стил може да бъде доста трудно, защото се изискват специални умения, за да организира всичко по най-добрия начин с минимално използване на предмети и мебели.

Минималистичен интериорен дизайн с чувство за въздушност

interior hol dizain minimalistichen stil obzavejdane bejovo divan

Стаи в минималистичен интериорен дизайн могат да се нарекат когато са с чисти с добре оформени линии, избегнати са сложни модели, използвани са един или два неутрални тона и евентуално атрактивен елемент на стената. Всички тези похвати създават подредена атмосфера и чувство за въздушност. Разгледайте колекцията ни от снимки и намерете вдъхновение за дизайна на своя хол. Наслаждавайте се!

Простота и симетрия в минималистичен интериорен дизайн

interior hol dizain minimalistichen stil divan bqlo

Простотата и симетрията във всеки минималистичен интериорен дизайн са успокояващи. Според множество проучвания мозъка ни реагира на положително на подобни форми. Осъзнаваме, че може да изглежда глупаво да се каже, че поставянето на еднакви по форма мебели и декорации могат ви накарат да се почувствате щастливи, но има психологическо доказателство, че постигането на баланс в интериора могат да ви накарат да се чувствате по-спокойни. Тази теза ни връща към характеристиката на минималистичните домове. Те обикновено са семпли и със симетрично оформление.

dizain interio minimalistichen sstil hol obzavejdane sivo bqlo

Повечето минималистични интериори имат семпло цветово оформление. Ще забележите, че този тип домове обикновено са с доста големи прозорци, които позволяват навлизането на естествената светлина. Цветове на стените обикновено са неутрални, с акцент от модерни червени елементи или такива в друг ярък цвят. Използвани са пестеливо върху стените или чрез добавяне на малки аксесоари. Например, червени възглавнички върху дивана могат да се балансират чудесно с червени вази и може би няколко червени рамки за картини или снимки. Подобни елементи създават чувство за баланс, като се избягва скуката на обикновеното неутрално обзавеждане.

obzavejdane hol interior minimalistichen stil dizain

Като цяло светлите неутрални цветове създават отворено и привлекателно жилище. Това описание не ви ли напомня за почивка и отпускане на духа и тялото? Този тип стаи карат мозъците ни да възприемат стаята като едно цяло, без да причиняват хаотично оглеждане наляво надясно между объркващи елементи.

dizain interior hol minimalistichen stil bqlo obzavejdane

 Големи прозорци и бяло обзавеждане в минималистичен стил 

dizain interior hol minimalistichen stil obzavejdane

 Стилен минималистичен интериорен дизайн в монохромни цветове

hol dizain interior minimalistichen stil obzavejdane

 Акцент с розов килим в минималистичен интериорен дизайн 

hol dizain minimalistichen stil interior rozovo sivo obzavejdane

 Бяло и бежово преобладават в обзавеждането на хол с минималистичен дизайн

hol interior dizain minimalistichen stil divani darvo bqlo

 Обзавеждане на хол с минималистичен дизайн в бяло и сиво с червен акцент

hol interior dizain minimalistichen stil sivo cherveno bqlo

interior dizain minimalistichen stil hol obzavejdane bqlo cherno

interior dizain minimalistichen stil obzavejdane sivo

interior dizain minimalistichen stil sivo bqlo kilim

minimalistichen stil interior hol dizain cherveno sivo

Inline
Inline