aleksandrina cvetkova

Ние си признаваме – пристрастени сме! И на всичкото отгоре сме пристрастени към много неща – красиви рокли, хубави обувки, скъпи парфюми, червеното червило и топлите дестинации. Разбира се, най-зависими сме от ежедневните наслади като вкусното и ароматно кафе. И как да стартираме по по-приятен начин работната ни седмица, ако не на кафе с едно от най-новите свежи лица на българската модна сцена като красавицата Александрина Цветкова или Аля Любомирова, както пише в портфолиото и към Inter Model’s. От далече можете да разпознаете Аля, че е работещ модел. Висока, стройна с убийствени скули и без капка грим! Фактологично нещата изглеждат така: ръст – 176, бюст – 83, талия – 60, ханш – 87, очи – кафяви, коса – кафява, обувки – 38. Ако трябва ние от LAZARA да й направим описание за портфолио, то би звучало по следния начин „Смесица между френските черти и чар на Одри Тоту, увереността и излъчването на Кендал Дженър“. За какво си бъбрихме с Аля и кои са любимите й аксесоари и визии, можете да прочетете по-долу.

На кафе с Александрина Цветкова

aleksandrina cvetkova

Аля се появи понеделник сутрин в 10 часа, облечена в кожен панталон, сива тишъртка, черна жилетка и кожено яке. Все още малко сънена, защото …. ами, кой въобще обича да става в понеделник сутрин? Започнахме разговора абсолютно по женски, обсъждайки зодиакалните знаци. Въпреки, че не вярва в зодиите, Аля сподели, че има много неща от описанието на Скорпиона, които пасват на нейния характер.

LZ: Имаш ли си някаква специфична сутришна процедура за разкрасяване? 

– Аз, по принцип, козметика малко използвам. Дори като излизам, примерно в момента нямам нищо по себе си. Може би, защото съм свикнала постоянно да ме гримират, да ми правят различни прически и вече ми е омръзнало.

LZ: Като модел имаш ли си специален дневен режим?

– Доста обичам да си поспивам, така че нямам някакъв определен режим. Може би ставам рано, само когато имам работа.

LZ: Винаги ли си искала да се занимаваш с мода? 

– Не, никога не съм искала да съм модел. Аз до последно исках да се занимавам с медицина, да следвам криминалистика. В последствие започнаха да ме търсят доста хора и да ме канят на конкурси.

LZ: Кое е нещото в теб, което те прави търсена?

– Може би, защото не съм типичната красавица. Имам интересни черти, които не са типични за българките.

LZ: Имаш ли си любим модел, когото следиш и подражаваш? 

– Не, изобщо! Винаги, когато излизам да правя нещо, го правя като себе си. Винаги съм себе си! Защото всеки един човек е различен по своему и няма как да бъде друг. Няма някой модел, който постоянно да следя.

LZ: А имаш ли си любим фотограф?

– Има много добри фотографи. Но е трудно да кажа, кой най-много ми харесва, тъй като всеки един има различен стил. Тук, примерно, се снимат едни неща, в Милано и Париж много по-различни. Пък и в България се напълни с толкова много фотографи. Псевдо фотографи.

LZ: Къде ти харесва да работиш най-много? 

– В чужбина. Там е толкова по-различно и по-забързано. В България една сесия в зависимост от списанието е 16 часа, докато там, примерно, започвам от 9 сутринта до 6 вечерта, като имам и 2 часа свободни за почивка в този диапазон. Имат различен мироглед. В България повечето момичета в списанията изглеждат много по-гримирани, много направени. Там гледат да имат по-малко грим и да изкарват естествената красота на модела.

LZ: Кое е нещото, без което не можеш да живееш?

– Може би, приятелят ми и семейството ми.

LZ: Без какво не излизаш никога от вкъщи? 

– Без нещо черно по себе си. Това ми е любимият цвят. И без телефона си.

LZ: А, кои са трите дрехи от гардероба ти, които те описват като характер? 

– По-скоро чантата, очилата и шала.

LZ: Как би описала стила си? 

– Различен. Спонтанен. Всеки ден мога да изглеждам по коренно различен начин. Сега съм по-ежедневно облечена, по-късно може и да не съм…. Зависи много от повода. Защото, примерно, тъй като все още уча, не мога да отида на училище с рокля и токчета. Не че не мога, просто няма да се чувствам комфортно.

aleksandrina cvetkova

LZ: Каква е модната ти цел? 

– Искам първо да се снимам за корица на Vogue и да се срещна с дизайнера Валентино.

LZ: Какво правеше в Милано? Ревюта? Фотосесии? 

– Сега като бях там нямаше много ревюта. Аз и без това съм ниска за Милано. Те търсят някоя над 180 см. За Милано аз се водя комерсиален модел – за снимки, но не и за ревюта, така че снимах там повече. Участвах в много шоуруми.

LZ: След като завършиш ще продължаваш ли с кариерата на модел?

– Смятам да уча стилистика, но все още не съм решила кое ще ми е на първо място, дали кариерата или образованието. Трябва просто или едното или другото, защото в тази професия през цялото време пътуваш от един град в друг, от една държава в друга. Доста е трудно. Аз понякога се чувствам разединена.

LZ: Как поддържаш форма? 

– Не поддържам! 7 години съм тренирала спортна гимнастика, сега не ми остава време. Достатъчно ми е тичането по кастинги.

LZ: Спазваш ли диети?

– Не. Имам бърз метаболизъм, даже често похапвам от McDonalds. Баба ми, разбира се, твърди че изобщо не се храня.

LZ: Има ли женска злоба помежду моделите? Или поддържате приятелски взаимоотношения?

– Аз нямам много приятелки, защото момичетата не ме харесват. Макар че, съм много приятелски настроена. С момичето, което бяхме в Милано (Сибила Гълъбова) сме много близки, много си споделяхме и си помагахме. Но като цяло там конкуренцията е огромна. Момичетата се борят със зъби и нокти, за да вземат работата. Аз съм си непукист. Не ме интересува дали ще ме гледат злобно. Знам какво мога, правя там, каквото мога най-добре и не обръщам внимание на другите. Не мисля, че е нужно да се занимавам със скандали.

aleksandrina cvetkova

„Модата в България не е лоша. Не бих казала, че сме зле, просто тук е много по-различно. Наистина сме назад. То няма как да сме на нивото на модните столици. Тъй като все още се развиват тук нещата.“

aleksandrina cvetkova

„Половината ми дрехи са от сайтове, другата половина са шити специално за мен. Държа много на уникалността. Майка ми е човека, който измисля дизайните. Тя е много по-креативна от мен. „

aleksandrina cvetkova

„Вечерта като си легна, обмислям как да съм облечена за следващия ден. Сутринта ставам пробвам дрехите, ако нещо не ми хареса се преобличам. За някои неща съм черпила вдъхновение, но никога не съм копирала едно към едно.“

aleksandrina cvetkova

„За една фотосесия на Max Mara бяхме в едно забутано индустриално градче близо до Болоня, където никой не знаеше английски. С доста жестикулации се разбрахме какво ще снимаме. Случвало ми се е, първите седмици в Милано, по улиците да спирам разни млади хора, за да питам за посока и те не разбираха английски, докато по-възрастните говорят много по-добре. После разбрах, че старото поколение, преди са учили английски за втори език, а сега преобладава латинския. Което, според мен, е много странно.“

aleksandrina cvetkova

„Аз вярвам, че на всеки му е дадена възможността да постигне нещо и за да го постигне трябва да работи над това.“

aleksandrina cvetkova
aleksandrina cvetkova

aleksandrina cvetkova

aleksandrina cvetkova

aleksandrina cvetkova