Обзавеждане и Дизайн

Тапети в трапезарията – 9 идеи за декорация

trapezariq tapeti dekoraciq sivo sinio

trapezariq tapeti dekoraciq sivo sinio osvetlenie

Тапети в трапезарията – тенденция, която заема челните места в класацията на трендовете за 2015 г. Има няколко лесни начина за трансформиране на атмосферата в дизайна на помещението. Дали с прибавянето на стил, шарки, текстури или цветове от тапетите върху стените, но те могат да променят интериора в цялата стая. Поставянето им в трапезарията е бърз начин да се присъедините към групата на стилните и модерни домове. А сега ще ви помогнем с вдъхновяващи идеи как точно да го направите по забележителен начин.

Тенденции 2015 – тапети в трапезарията

dizain trapezariq tapeti cherno moderen stil interior

1. Оживете стените

Това е очевидно най-лесната отправна точка за всеки домакин, които просто може да облепи стените в трапезарията си с тапети. Изберете подходящ десен, които да се съчетава с интериора и аксесоарите, които се намират в стаята. Предпочитани са неутралните тонове, с които се работи по-лесно, но вие не пропускайте възможността да добавите цвят в интериора.

interior trapezariq tapeti dizain zavesi osvetlenie mebeli

2. Помислете за текстурите

Когато започнете да избирате подходящите тапети за вашата трапезария, помислете за нещата отвъд шарките и цветовете. Може би това, от което се нуждае вашата обикновена стая е малко текстура. Стенни облицовки с визуален ефект на изкуствена кожа, корк или метал могат да свършат чудесна работа в този случай, и то с лекота и елегантност.

interioren dizain trapezariq tapeti jalto zavesi polilei mebeli

3. Геометрична красота

Ретро, арт деко, винтидж или мода от средата на века – последния тренд е да се върнат моделите и дизайните, които са били хит преди десетилетия. Възползвайте се от този шанс в цикличността на модата и изберете ярки и забавни тапети  с геометрични шарки, които ще прибавят вибрации към трапезарията във винтидж или старовремски стил.

trapezariq tapeti interior dizain kamina polilei mebeli

4. Покрийте и тавана

Често сме се питали защо домакините не обръщат внимание на тавана. Не ви ли се е случвало да погледнете нагоре и да се отегчите от скучния бял цвят? Ето възможност да направите неочаквана декорация в интериора на трапезарията. Върху стените поставете тапети в ярки цветове, които да привличат вниманието.

trapezariq dizain tapeti risunka  darveni mebeli polilei

5. Фототапети

Ако сте от тези, които предпочитат трапезарията им да изглежда забавно, уникално и дори ексцентрично със своя дизайн, със сигурност ще харесате тази идея. Стилове като бохемският, еклектичният или опърпан шик получават голям лифт, когато тапетите са  еднакво неконвенционални и оформят фона.  Този подход изглежда по-привлекателно в малките стаи или отворените пространства, където трапезарията може да се огради оптически по този начин.

trapezariq dizain tapeti mebeli lampa

6. Оградете с нюх

Ако имате „проблеми с обвързването“ и не сте сигурни, дали искате определен дизайн тапети в стаята и живота си, използвайте този хитър метод. Сложете парче тапет в рамка на стената вместо картина. Ако след няколко дни все още ви харесва, значи през уикенда може да покриете целите стени с него.

interior trapezariq dizain tapeti kamina polilei ogledalo

7. Определете акцентиращите стени

Този съвет е много лесен и е почти същия подход, както когато се акцентира върху боядисаната стена в трапезарията. В тази ситуация нещата се обръщат. Тапетите предлагат много по-голямо разнообразие от шарки и текстури, в сравнение с боята. Осигурете и нужното осветление, за да може стената с акценти да блесне в стаята.

tapeti raie trapezariq interioren dizain osvetlenie

8. Раиран разкош

Тапетите и райетата са чудесна комбинация на две модни течения. Съветваме ви, да не ги използвате в цялото помещение, а да изберете подходящ архитектурен акцент или кът в стаята. По-малките райета са идеални за модерно обзавеждане, докато традиционните трапезарии могат да се възползват от по-широки черти.

trapezariq interioren dizain tapeti osvetlenie mebeli darvo

9. Тапет в горната половина на стената

Това е един класически метод, който е издържал теста на времето и е все още актуален. Използването на тапет в горната част на стената в трапезарията е подход, които преминава от ера в ера. Той придава изискана елегантност на стаята, която е ненадмината и превръща дори най-безвкусният тапет във визуална наслада.

interioren dizain tapeti trapezariq osvetlenie mebeli cvetq

trapezariq tapeti dizain tavan steni zavesi koloni

dizain tavan tapeti trapezariq interior ogledalo

dizain trapezariq interior tapeti tavan

tapeti trapezariq dizain interior darveni mebeli

tapeti trapezariq interior dizain

trapezariq dizain tapeti interior tavan osvetlenie