Gossips

Най-щедрите звезди

zvezdi

zvezdi

Има знаменитости, които се различават от амплоато на капризни и разглезени, характерно за статуса им. Представяме ви някои от най-щедрите звезди, които заслужават искреното ни възхищение и симпатии. Причините, които ги мотивират са факта, че могат да си го позволят и защото този акт на доброта, говори добре за репутацията им. Освен с щедри дарения, много от световните знаменитости използват славата си, за да допринесат за успеха на определена кауза. А присъствието им със сигурност е от значение.

Най-щедрите звезди, заслужаващи аплодисменти

zvezdi

Анджелина Джоли и Брад Пит са еталон за филантропна дейност. Двамата са сред найщедрите звезди и медиите редовно следят благотворителната дейност, с която красивата двойка дейно се занимава. Актрисата е известна с широката си хуманитарна дейност. Тя е обикаляла стотици лагери за бежанци, като пратеник на добра воля на Върховния комисариат за бежанците на ООН. През изминалите години Брад Пит се е ангажирал с над 30 кампании, като най-често подкрепя инициативи за подобряване на околната среда или такива, създадени за страдащи хора. Актьорът е основател на фондация „Make it Right”, която се концентрира в създаването на 150 екологични и устойчиви на бури жилища, две години след урагана Катрина в Ню Орлиънс. Двамата съпрузи са основали обща фондация Jolie – Pitt, която се бори с бедността в световен мащаб, запазване на дивия живот, защита на природните ресурси и големи хуманитарни каузи. И, разбира се, кой може да забрави и за трите деца, които те заедно осиновиха.

Заслужава си да знаете имената и на други щедри звезди

zvezdi

Джордж Клуни е известен повече с репутацията си на плейбой, но знаете ли, че той е един от най-щедрите звезди?  Актьорът дарява на благотворителни организации в борбата с бездомноста и глада по целия свят и предоставя помощ при бедствия. Най-голямата му страст  е да предотврати ужасяващи зверства върху онези, които не могат да се защитят сами. Той сформира заедно с Брад Пит, Мат Деймън, Дон Чийдъл и Джери Уайнтрауб фондацията „Not On Our Watch“, чиято мисия е „да поражда животоспасяваща хуманитарна дейност и защита на уязвимите, маргинализираните и разселените.“ Звездата дарява парите и времето си на организации, които се борят с рака, световния глад и защитата на децата.

zvezdi

Името на Опра Уинфри е синоним на думата  „благотворителност“ . Звездата привлича вниманието към актуални проблеми не само чрез ефира на ТВ шоуто си, а и лично дава пример за щедрост към нуждаещите се. Тя върши впечатляваща благотворителна дейност относно хуманитарни проблеми, помощ при бедствия, гражданското равноправие и лечение на  заболявания. Фокусира вниманието върху малтретирането на деца, превенцията срещу изнасилвания, образованието и околната среда. Самата тя е сформирала три различни организации, в които дарява 100% от постъпленията от всяка нейна благотворителност.

zvezdi

Освен ненадминат творец, Джон Бон Джоуви е всеотдаен съпруг, любящ баща на 4 деца и щедър филантроп. Той е доброволец в Международната организация към Олимпийските игри за хора с увреждания, към Червения кръст и към множество международни организации в подкрепа на хора с тежки заболявания и жертви на насилие. Музикантът дарява седемцифрени суми за благотворителност, а заради активното си участие в живота на хората в неравностойно положение, през 2001 г. е награден с почетна диплома по „хуманитарни науки” от университета „Монмаут” в Ню Джърси. Джон Бон Джоуви продължава да бъде любимец на аудиторията и на обществото във всяка една област, в която се изявява. Той не се уморява да балансира на различните фронтове, просто защото както сам признава, когато прави нещо, го прави докрай, когато става дума за благотворителност. Джон Бон Джоуви  има отношение към обществено полезните инициативи. През 2011 година легендарният певец стартира своя собствена благотворителна кауза, с която да помага на нуждаещите се. Той отвори заведение на име „Jon Bon Jovi Soul Kitchen“ в градчето Ред Банк, Ню Джърси, в което клиентът сам избира колко да заплати за консумацията си. По този начин на хората в неравностойно положение не им се налага да гладуват и имат напълно свободен достъп до здравословни ястия всеки ден.

zvezdi

Легендарният музикант Боно е перфектен пример за смисъла на филантропията. Фронтменът на U2 се е присъединил към 35 благотворителни организации с всевъзможни цели – от кампании, които се борят с бедността и глада до такива, които се ангажират с проблемите на здравеопазването в Африка. Самият той създаде организация на име DATA през 2002 година, която се ангажира със справянето с крайната бедност в неразвитите страни.

zvezdi

Както много други, Стинг е извършвал благотворителна дейност към безброй хуманитарни организации, но най-страстни са усилията му относно намаляването на дъждовните гори в световен мащаб. Той фокусира вниманието към местната популация, която обитава региона.

zvezdi

За повечето президенти, работата да влияят на свeта приключва с края на мандата им. Но Бил Клинтън не е от тях. Той създаде неправителствена фондация на свое име за справяне с проблемите на здравеопазването, безопасността, икономическата стабилност и други. През годините, бившият президент на САЩ работи с над повече от 50 благотворителни организации.

zvezdi

Благотворителната дейност на Джон Леджънд е насочена към борбата с глада и неравноправието в Африка. Той стартира кампания, в която да набавя средства и да популяризира районите с най-тежко положение там. Неговата организация помага с храна, медицински грижи и образование на нуждаещите се. Музикантът е застъпник в организация, която окуражава мъжете да търсят интелектуални и изтънчени начини, за да надграждат себе си и обществото като цяло.

zvezdi

Сър Елтън Джон заслужавана  първата  позиция в благотворителната класация. Той е силно привлечен от каузите за борба с ХИВ и СПИН, като още през 1992 година основава своя неправителствена организация в помощ на инфектираните. Други каузи, които подкрепя са свързани с подкрепа и помощ на бедстващите, бездомните и гладните, гражданските права, борбата с рака, насилието и равенството на хората с обратна ориентация. Певецът загуби много близки приятели, заради коварната смъртоносна болест. Освен това щедро дарява средства за около 50 благотворителни организации.

zvezdi

Легендарният член на „Бийтълс“ Сър Пол Макартни е един от най-щедрите хора в света. Той дарява милиони за благотворителност и работи с 90 различни организации. Най-големите му усилия са насочени към защита правата на животните. Други от каузите му са за запазване на околната среда, защита правата на човека и грижите за децата, жертви на войните по света.

zvezdi

Елън Дедженеръс е щедра и проявява благотворителна дейност, насочена към много каузи,  като помощ при бедствия, борбата с рака на гърдата, правата на животните, насилието срещу животните, гражданските и човешките права.