Всичко за косата

7 лесни начини да скрием различните бретони

bretoni

Има поне 7 лесни начина да скрием различните бретони. Вижте ги!

Ако имате прическа с бретон, но искате да експериментирате с визията си, не се притеснявайте от наличието на бретон, защото той не е толкова задължително да присъства във всичките ви прически, както си мислите. И тук си има трикове, с които, ако сте запознати, може да прилагате всеки път, когато си пожелаете да нямате бретон (или поне околните да си мислят така). И както добре знаете, в сайта на LAZARA винаги може да намерите както актуални тенденции, така и разнообразие от прически за всеки тип коса, дължина или повод. А ето и поредните трикове, с които да се забавлявате и да променяте сами визията си само с няколко стъпки.

7 лесни начини да скрием различните бретони

breteni

Всички, които някога са имали или имат прически с бретони знаят, че те не винаги стоят добре – особено, когато са подстригани повече или пък са пораснали и влизат в очите. Ето защо започваме с една от най-актуалните в момента модерни прически – хън с вариант на плитка.

bretoni

За да си направите тази прическа, отделете сектор коса от темето, като включите и бретона, разделете го на три еднакви кичура, а тях сплетете на плитка. Накрая ги оформете като малък кок и закрепете с фиба.

bretoni

Благодарение на Ким Кардашиян и момичетата от голямото й семейство тази прическа за дълга коса стана много популярна през последните месеци. Е, вместо плитки накрая вие може да я оставите да пада върху раменете ви на разрошени опашки.

bretoni

Винаги може да използвате тази прическа с плитки, когато имате бретон по-къс, отколкото ви се иска и търсите начин да не изглеждате като първокласник. Разделете косата по средата на две части, а всеки от тях на три еднакви сектора. Започнете да сплитате от горе, като включите и бретона. Когато сплетете косата до нивото на ушите, завържете с прозрачен гумен ластик.

бретони

Една идея за всички, които предпочитат да си правят лесни прически, която ще допадне на дамите с прав бретон. За целта ще ви трябва само текстуриращ спрей, който да даде текстура на бретона. След като го напръскате прокарайте пръсти през косата в посока нагоре и на една страна.

бретони

Накрая фиксирайте тази прически с бретон на една страна с лак за коса, който да я запази по начина, по който искате да стои. Само за една минута ще изглеждате като участник от „Saved by the Bell“ и никой няма дори да се запита дали имате или нямате бретон.

бретони

Тази идея ще допадне на жените с прически за средно дълга коса с бретон. Самото стилизиране ще отнеме минута. Необходимо е само косата да се раздели на дълбок страничен път на една страна, а след това бретонът, заедно с част от кичурите коса около него да се сплете в малка плитка на една страна.

бретони

По желание плитката може да е изплете до края на кичура и да се фиксира с фиба или да се завърже с ластик и да се промуши и скрие в областта зад ухото.

бретони

И отново, вдъхновени от Ким Кардашиян преминаваме към следващото предложение за скриване на бретони. Може да я използвате за случаите, когато нямате много време и трябва да влезете под душа. Просто подсушете с кърпа мократа коса и срешете бретона назад. Използвайте малко продукт за мокър ефект за коса, за да „заключите“ мократа визия.

бретони

Може да се доверите и на любимите на всички прически с плитки, за да скриете бретона си. Този вариант може да използвате и когато искате да повдигнете падащата си дълга коса (особено, когато не е в добър вид). Макар да изглежда така, сякаш е отнела много време и усилия, това съвсем не е така, защото ще е готова само за 5 минути.

бретони

Започнете да плетете косата отзад на тила и продължете от едната страна покрай ухото и линията на косата. Вмъкнете и бретона, разбира се, когато стигнете до челото и продължете да сплитате косата в посока към другото ухо. Накрая фиксирайте края, а ако искате да добавите малко блясък към прическата вмъкнете красиво бижу като колие или гривна.

бретони

Друг трик за замаскиране на бретона е като се намокри косата, раздели се на прав път и се сложи шапка. Междувременно може да си направите грима. Когато приключите с макиажа свалете шапката.

бретони

Използвайте сешоар за кратко веднага след това – първо гореща струя, а след това студена, за да се заглади добре косата отгоре..

 

източник:cosmopolitan.com

Inline
Inline