Всичко за косата

Мъжки прически за господа с тънка коса

mujki pricheski

mujki pricheski

11 идеи за най-добрите мъжки прически за господа с тънка коса.

За да изглеждате възможно най-добре, изборът на прическа, която е подходяща за вашия тип коса, е от решаващо значение. В края на краищата, някои прически, които излизат на мода, могат да изглеждат ласкателно на един човек, но могат и да изглеждат опасно и съвсем не на място за друг. Докато оформянето на прическа за тънка коса може да се окаже нещо изключително трудно, с което да се справите, правилната подстрижка бързо може да направи всяка прическа за тънка и рядка коса да изглежда по-обемна и по-плътна. Така че, без значение дали косата е естествено фина или наскоро е започнала да оредява, всичко необходимо за добрата й визия са правилно оформяне и стилизиране, за да се даде на кичурите  нов живот.

Специалистите имат няколко съвета към мъжете с прически за тънка коса:

 • да избират прически за къса коса пред по-дългите опции, тъй като по този начин ще помогнат на косата да изглежда по-обемна и по-малко тежка;
 • когато използват стилизиращи продукти, да предпочитат помада пред гел за коса и да използват минимално количество, тъй като твърде много ще направи косата да изглежда още по-тънка;
 • да се придържат към спретнати прически за мъже, тъй като фината коса може да изглежда още по-тънка, когато се носи разрошена;
 • да избират мъжка прическа с обръснати страни над ушите, за да може горната част на темето да изглежда по-обемна и по-дълга;
 • да избягват косата им да изглежда плоска и смачкана, като създадат текстура в прическите си или ги стилизират с обем.

Най-добрите мъжки прически за тънка коса

mujki pricheski

 • Много къса, мината равномерно с машинката коса.

Най-добрите начини да се накара тънката коса да изглежда по-плътна е тя да се намали до много късо. Докато по-дългите кичури са склонни да направят фината коса да изглежда още по-тънка, една прическа за къса коса помага за прикриването на оскъдните и оредяващите израстъци върху главата. Един такъв стил за къса коса, който работи добре за оформяне на косата е с машинка до първи или втори номер. Подобни мъжки прически за тънка и рядка коса изглеждат страхотно, когато се носят заедно с малко по-дълга брада. Тъй като окосмяването по лицето дърпа вниманието от косата на главата надолу, брадата е фантастичен начин да се създаде балансиран вид на съвременните мъжки прически.

mujki pricheski

 • Пригладени мъжки прически с дълбок страничен път.

Второто предложение за къси прически за тънка коса е прилежно зализаната коса с дълбок път от едната страна. Перфектна за офиса и полу-официални събития, тази стилна прическа е полирана, но без да изглежда прекалено. За създаване на този външния вид се нанася малко количество помада на чиста коса. След това се създава груба странична част и се сресват с гребен със ситни зъбци страните и горната част на косата в посока към тила. Важно е да се използва помада или вакса за коса вместо гел, за да се създаде облик, който може да придържа кичурите заедно и да прикрие започналото оплешивяване.

mujki pricheski

 • Мъжки прически със зализани къдрици.

Господата, които търсят подходящи прически за къдрава коса за оредяващите си кичури, могат да обмислят възможността да ги оставят малко по-дълги. По този начин ще се създадат повече възможности за къдриците, които да спомогнат за постигането на външен вид с обем и запълване на пропуските между кичурите. Просто трябва да бъдат внимателни да не  оставят косата си прекалено дълга или тя може да има обратен ефект. Ако нанесат малко стилизираща помада своята къдрава коса и залижат назад, ще получат чудесна рокаджийска прическа за мъж.

mujki pricheski

 • Мъжки прически с дълбок страничен път и постепенно изтъняващи страни.

Тези прически за мъже също са подходящи за господата с фина и оредяваща коса. Контрастът, който се появява между силно изтънените сектори над и около ушите и по-дългата коса отгоре на темето създава впечатление за повече обем.

mujki pricheski

 • Зализани мъжки прически на една страна.

Лъскавата загладена на една страна част може да бъде отличен начин да се прикрие оплешивяващото теме, а изтънелите кичури да изглеждат по-плътни. Просто не трябва да се използва твърде много продукт за коса или продукти с формули, които са твърде тежки, защото това ще утежни фините кичури и ще ги направи да изглеждат плоски и безжизнени. Малко количество от лека помада е всичко, което е в състояние да се създаде гладък външен вид и да подреди косата на едно място.

mujki pricheski

 • Помпадур.

Господата с фина коса няма причина да пропуснат една от най-предпочитаните модерни прическипомпадур. Всичко, което трябва да се направи, е стилът да се настрои според определения тип коса. Помпадур е един такъв стил, който лесно може да бъде променен, за да отговаря по-добре на тънките кичури. Вместо да се опитва да се фалшифицира гъста коса на главата, просто стила трябва да се снижи надолу, за да работят за вас. Една малка мъжка прическа Помпадур може да изглежда точно толкова стилно, колкото голямата и е възможно лесно да се създаде с фина коса.

mujki pricheski

 • Мъжки прически с меки върхове.

Докато традиционните остри шипове, оформени от косата могат да направят фини кичури да изглеждат разделени и оскъдни, меките върхове, от друга страна, могат да създават илюзията за обем. Перфектен за господата с къси прически, този стил добавя текстура на кичурите, които иначе биха седели плоски. За пресъздаване на стила се започва с триене на малко количество помада в ръцете. След това, косата се сресва с пръсти с леко издърпване нагоре на върха и навън от двете страни и обратно.

mujki pricheski

 • Текстурирани къси мъжки прически.

Една от причините, поради които рядката коса изглежда тънка и, от време на време, непривлекателно е тази, че тя седи плоско. За преодоляване на този проблем е добре да се опита по-къса, текстурирана подстрижка. Колкото по-дълги стават кичурите, толкова по-тежките ще бъдат те, което означава, че докато по-дългите косми ще седят плоски и ще дърпат надолу, по-късите дължини ще са по-леки и ще седят по-високо. Чрез добавяне на текстура, косите ще сочат нагоре, вместо да лежат без обем.

mujki pricheski

 • Мъжки прически с ниско подстригана коса.

Това е още една страхотна мъжка прическа за слаба и тънка коса. Обръснатите страни са идеални за правенето на косата да изглежда по-дълга и по-плътна на върха. По същия начин, текстурата помага кичурите да стоят изправени в корените и прави косата да изглежда по-обемна. Комбинацията на тези два атрибута заедно прави един модерен и стилен външен вид, който е идеален за оформяне на косата.

mujki pricheski

 • Къси мъжки прически с „гребен“.

Когато се разпространява добре стилизирано, фината оредяваща коса може да изглежда разхвърляно и малко открито, ето защо е добра идея да се съсредоточат кичурите на едно място. Изрязаната мъжка прическа с „гребен“ е идеалният начин да се постигне това. Не само, че стилът прави тънката коса да изглежда по-плътна от концентрираните кичури в една част от косата, но също така обръща очите към тази зона на главата, което означава, че всички по-фини части ще останат незабелязани.

mujki pricheski

 • Мъжки прически с текстуриран страничен път.

Текстурата и страничният път поотделно могат да помогнат за създаване на външен вид на косата с дебел косъм, но когато  се носят заедно се получава стилен външен вид. Модерната мъжка прическа е съставена от равни части спокойствие и изисканост, което я прави идеално допълнение към умните ежедневни визии. На естествено права и гладка коса може да се добави текстура с помощта на текстуриращ спрей.

източник:thetrendspotter.net

Inline
Inline