kadrici

Направете си сами в къщи небрежни  бохемски къдрици по най-лесния начин.

Ако и вие си падате по красивите и лесни прически като нас, значи тази ще ви допадне. Нищо не може да придаде едновременно небрежен и полиран вид на косата така, както леко недовършените къдрици. С подобна прическа може да получите обем, текстура и раздвиженост, а стилистката на звездите Лона Виги ще ви покаже как я правят професионалистите. По време на пролетните ревюта забелязахме, че тези прически за дълга коса, вдъхновени от 70-те години, присъстват много често върху модния подиум, така че ако и вие искате да бъдете “в крак” с тенденциите за пролетта и да не харчите пари за това, може сами да се справите и да постигнете подобна визия. Вижте как!

Как да си направите бохемски къдрици

kadrici

 1. Върху влажна коса нанесете пяна за коса, а след това изсушете със сешоар, за да се получи вид на естествена текстура на косата ви.

 2 .Разделете косата си леко на една страна на път. Това е най-структуриращият елемент в тази прическа, обяснява Лона Виги.

kadrici

3. Разделете горната част на косата на два сектора и ги закрепете с фиби. Долната част оставете да пада свободно надолу.

 4. Увийте сектори с различна дебелина около голяма маша за къдрене, като кичурите трябва да са насочени да се завиват навън, а не в посока към лицето.

kadrici

 5. След като навиете долната част на косата, преминете към горните сектори. Дръжте машата вертикално. Завършете последно с кичурите от лявата и от дясната страна около лицето.

 6. С помощта на пръстите внимателно повдигнете корените, а след това ги прокарайте по дължината на косата, за да разрешете с пръсти получените къдрици и да придадете раздвиженост на прическата.

kadrici

източник:harpersbazaar.com