талия

Модни трикове как да направите вашата талия да изглежда по-малка.

Крехката талия е съзнателно търсена в стандартите за красота на съвременната ни реалност. Независимо дали робувате на наложените от модните ревюта силуети или цените извивките в женското тяло, трябва да признаете, че фигурата тип “пясъчен часовник” е наложена за еталон на женственост и привлекателност много десетилетия, преди да се родите. И понеже няма как да ви предложим трайно решение за постигането на подобен силует, защото това трудно ще се получи, ако не спазвате разумен хранителен режим и не се движите активно, то можем да ви предложим няколко оптически трика, с които да заблудите околните, че имате талия като на богиня. Използвайте ги!

По-малка талия – как?

Цветово кодиране.

Знаете ли, защо цветовете са толкова важна тема, когато става въпрос за мода? Защото дизайнерите и брандовете прекарват часове в избирането на идеалния нюанс за дизайна си и това решение не винаги е обусловено от тенденциите. Понякога става въпрос за това да пасне. Имайте в предвид, че светлите цветове ще направят талията ви визуално по-голяма, отколкото е, докато тъмните, от друга страна, ще я смалят. Така че, най-добрите начини за парадиране с тънка талия биха били, ако носите тъмна монохромна рокля или тоалет от две части в различни цветове, в който горната е по-тъмна. Друг трик, от който може да се възползвате, е рокля с изрязани около кръста части.

Игра с принтовете.

Не само цветовете са ключови – някои принтове също са абсолютно забранени, ако искате талията ви да изглежда по-слаба. Такива са хоризонталните ивици, които ще ви направят да изглеждате по-пълна. Заменете ги с вертикални, които ще издължат силуета. Избягвайте също дребните принтове и големите точки. Ако имате въпрос относно нещо различно, доверете се на интуицията си, на мнението на откровени приятелки и на огледалото пред вас.

Силуети.

Забравете за традиционното място, на което се определя талията и носете дрехи с кройка над или под това ниво, за да промените силуета си. Има някои дрехи, които са силно подхождащи и структурирани за целта, като някои блейзери, които са ушити идеално в областта на раменете и ханша, за да изглежда талията по-слаба.

Аксесоарите променят играта.

Някои аксесоари като широките колани могат да направят същия трик като подходящия блейзър. Добрата новина е, че може да носите голям колан над всичко – дори и над жилетка. Има и план Б, в който ако не искате да насочвате вниманието към талията си, може да го пренасочите към друга част от тялото си, ярко оцветено бижу, шал или чанта. Така талията ви ще остане на заден план, а аксесоарите ще са на централна позиция под светлината на прожекторите.

Дрехите с големи размери.

Една от най-горещите тенденции в момента – овързайзд дрехите не могат да направят талията ви да изглежда по-малка, макар определено да могат да прикрият проблема.  Пуловери, тениски, широки рокли с копчета и  най-важното – пончо! Това са някои от начините, по които може да играете с картата на огромните размери във ваша полза. Единственото правило тук  е да акцентирате върху краката си, като носите тесни дънки, черни клинове или високи токчета.

Къси блейзъри.

Саката явно са измислени, за да направят фигурата да изглежда по-стройна. Всъщност, има още един моден трик с блейзърите – ако в долната си част е по-широк, ще направи талията ви по-малка. Късото сако ще скрие кръста и ще насочи погледа да се спусне към краката.

Копчета над талията.

Ако ви притеснява как изглежда изпъкналото коремче, обуйте чифт дънки с висока талия. Денимът е плат, който може да структурира тялото и да придържи скрити под него излишните сантиметри. Високата талия само ще уголеми територията на този моден звяр. Изберете поли, панталони, къси шорти или ризи от твърд дънков плат, за да не се получи обратен на желания ефект.

Рокля – халат.

Този модел рокля, също както и V-кройката ще ви направят да изглеждате по-слаба, независимо къде под тях е скрит проблема ви. Те правят раменете по-едри, а колана дефинира границата, от която започва талията. Някои рокли може да се различават в зависимост от плата, който е бил използван за ушиването им, но като цяло са много полезни за спешни случаи.

Високи токчета.

Височината ви ще компенсира размера на талията, независимо колко е широка. Вероятно това е една от причините високите токчета да са все още модерни. Веднъж, щом ги обуете, тялото ви изглежда по-хармонично, краката по-дълги, а талията по-тънка. Не е лесна работа да се движите с тях, ето защо ходенето или стоенето на токчета впрягат много мускули, което е изморително, но полезно в крайна сметка. Ниските обувки, от друга страна, ще ви направят да изглеждате по-ниска, а талията ви – дебела.

За най-добри резултати носете обувки на висок ток в телесен цвят. Колкото по-близък е нюанса до цвета на кожата ви, толкова естествено по-висока ще изглеждате.

източник:fashionisers.com