maski protiv kosopad

 Домашни маски против косопад, които дават резултат.

Все повече хора страдат от косопад, а това е проблем, който лишава повечето жени от удоволствието да имат обемни и красиви прически. Проблемът изисква сериозна атака и за да се постигнат желаните резултати е необходимо търпение и усилия. Като начало трябва да се установят причините за прекомерното падане на коса – дали са породени от хормонален дисбаланс, стрес, здравословни проблеми, използване на неподходящи продукти за коса и т.н. Използването на конкретен шампоан против косопад за миене, втриването на ампули против косопад в скалпа, както и редовното нанасяне на подходяща маска за косопад постепенно дават резултати.

Трябва да се съобрази, че смяната на сезоните обикновено оказва влияние и върху интензивността на установения косопад. Има два сезона – пролет и есен, които ускоряват падането на повече коса и затова е добра идея през тях да се прави маска за коса против косопад дори превантивно. Има много домашни маски за коса, приготвени изцяло от натурални съставки като мед, зехтин, кокосово масло, розмарин и други, които ще подхранят и омекотят косата, докато действат като маски срещу косопад.

10 домашни маски против косопад

domashni maski protiv kosopad

Домашна маска против косопад с мед и канела:

2 с. л. мед

2 с. л. зехтин

1 ч. л. канела

½ ч. ч. прясно мляко

В купа смесете всички съставки и нанесете маската върху косата с масажни движения в скалпа и оставете да подейства 15-20 мин., след което измийте с шампоан.

Маска срещу косопад със сок от лук и жълтък:

1 жълтък

2 с.л. сок от лук

1 с.л. зехтин

1 ч.л. мед

Смесете съставките в купа и намажете косата с маската. Покрийте с шапка за баня и изчакайте около 2 часа. Измийте с шампоан.

Маска срещу косопад с глина:

Смесете 3-4 с. л. глина с вода до получаване на гладка смес и я оставете за няколко минути, докато набъбне. Втрийте маската в корените на косата. Оставете да подейства в продължение на 10-15 минути и измийте с шампоан.

Домашна маска против косопад с банан:

В купичка намачкайте 1 банан на пюре и добавете 2-3 капки бадемово масло. Разбъркайте сместа и нанесете върху косата в посока от корените към краищата. Останете така в продължение на 20 мин. и измийте косата. Препоръчва се използването на тази маска против косопад веднъж седмично.

Маска против косопад с бира и яйце:

Смесете 1-2 жълтъка и 20 мл бира в купа и втрийте маската в косата. Ако имате дълга коса използвайте 2 жълтъка. При необходимост, може да добавите още бира.

Възстановяваща маска срещу косопад с авокадо и яйце:

Смесете 1 авокадо с миксер и прибавете 1 жълтък. Разбъркайте добре и нанесете получената паста на главата. Тази маска оказва лечебно и възстановяващо косъма въздействие и е благодатен еликсир за изтощената и суха коса.

Лечебна маска против косопад с лук, ракия и мед:

1 с. л. сок от червен лук

 1 с. л. ракия

 1 с. л. мед

Смесете продуктите в купа и нанесете получената смес върху скалпа и косата с интензивни масажиращи движения. Престойте така 4-5 часа и измийте косата с шампоан.

Маска против косопад с рициново масло:

Можете 2-3 пъти в месеца си правете терапия с рициново масло. Нанесете продукта върху косата с масажни движения и покрийте с шапка за баня. Останете така една нощ и на сутринта измивате косата с шампоан.

Маска срещу косопад с жълтъци:

2 жълтъка

2 с. л. зехтин

½ ч.ч. хладка вода

Разбийте жълтъците, добавете зехтина и водата. Нанесете сместа върху косата в посока от корените към върховете и изчакайте да подейства 15-20 мин. След това измийте с шампоан. Правете тази маска само 2 пъти в месеца.

Маска против косопад с яйце и краставица:

1 яйце

пюре от ½ краставица

2 с.л. зехтин

1 с.л. мед

Към пюрето от краставицата добавете яйцето, зехтина и меда и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Нанесете маската срещу косопад върху влажна коса и оставете за 30 мин., след което измийте с шампоан.