- Advertisement -
Всичко за косата

Есенен косопад – как да се справим с проблема?

esenen kosopad

esenen kosopad

Има 10 начина да се справите с неприятния есенен косопад. Короната върху главата ви може да си остане на мястото – блестяща и разкошна. С правилните грижи ще се предпазите от проблема, който тормози голяма част от жените по света през златния сезон, в който се проявява. Гъстата и красива коса е едно от най-важните женски оръжия за красота, ето защо дамите не искат да се разделят с нито един косъм от нея. Направете всичко по силите си, за да се радвате на обемна прическа, като следвате тези правила.

Есенен косопад – как да се справим с проблема?

esenen kosopad

Според експертите по красота е нормално да се губят по около 100 косъма на ден, но определено е неприятно да събирате падналите си коси от всякъде, а четката ви да е покрита изцяло с тях. Най-често срещаните причини за есенен косопад са: недостиг на съществени хранителни вещества в тялото, прекомерната употреба на химикали при боядисване на косата и употреба на стилизиращи продукти, неправилни и нездравословни хранителни навици, хормонален дисбаланс, някои лекарства, стрес, напрежение, пърхот, алопеция и други разстройства на скалпа. Ето защо трябва да съобразите дали някоя от тези причини за есенен косопад може да води до прекомерна загуба на коса и да я елиминирате. Ако ежедневието ви е напрегнато, намерете начини да се борите със стреса чрез медитация, йога или друго приятно и успокояващо занимание. Ето и още няколко съвета за за есенен косопад.

  1. Широк назъбен гребен в идеалния случай трябва да се използва за нежно разресване на косата, а след него обикновен за стилизиране. По този начин ще се намали скубането и повреждането на космите, а по този начин ще намали риска от косопад.
  2. Най-добре да се избягва разресването на мокра или влажна коса.
  3. След миене не търкайте силно косата си с кърпата, за да подсушите.
  4. Почиствайте гребените и четката за коса всяка седмица.
  5. Терапията с горещи масла са ключът към справяне с неприятния есенен косопад. Естествени масла като кокосово, зехтин, рапица, жожоба, сусам и др. може да се използват за масаж на скалпа за противодействие на падането на косата и стимулиране на растежа на нова коса.
  6. Опитайте да смените шампоана си и да използвате такива без сулфати, силикони и парабени. Някои от другите съдържат разяждащи химикали, които увреждат косата, като я правят по-слаба, чуплива и падаща.
  7. Мийте косата си на всеки 3 дни.
  8. Не подлагайте косата си често на химическо третиране с боя, агресивен сешоар, маша и преса.
  9. Често носене на прически като стегната конска опашка или плитки с гумени ластици, които изтеглят косата здраво, могат да причинят падане на повече коса.
  10. Хранете се здравословно, за да намалите и предотвратите появата на косопад.