- Advertisement -
Halloween

Коктейли за Хелоуин – 5 впечатляващи рецепти

kokteili za helouin

kokteili za helouin

Страховитият празник наближава и ако планирате да го празнувате в домашна обстановка с приятели, определено имате нужда от няколко рецепти за коктейли за Хелоуин. Именно към такива идеи сме насочили вниманието си този път. Изненадайте цялата компания с интересни напитки, някои от които дори внушаващи ужас, а асоциацията им със зловещото е повече от гарантирана. Все пак всичко трябва да е тематично.

Рецепти за коктейли за Хелоуин

kokteili za helouin

Избрали сме да ви покажем 5 рецепти за коктейли за Хелоуин. Направете празника още по-забавен и приятен като съчетаете напитките си с подобни тематични ястия. Външният вид през тази вечер е много важен.

receprti za kokteili za helouin

Рецепта за коктейл „Гумени мечета“.

Имате нужда от водка, няколко малки бурканчета и разбира се гумени мечета. Начинът на приготвяне е най-лесно срещаният до момента от нас. Трябва да поставите по една шепа гумени мечета във всеки от бурканите. Селектирайте ги по цвят, за да получите едноцветна течност след наливането на водката. Изчакайте да пуснат своя оцветител, докато ги държите в хладилника. След това налейте в шотове и се забавлявайте.

napitki i kokteili za helouin

Вампирски коктейл за Хелоуин.

При вида на този коктейл приятелите ви със сигурност ще се стъписат. За да го направите имате нужда от 2 чаши малини, 1/4 чаша захар, 120 гр. водка, 50 гр. амарето, 50 гр. сок портокал, 170 гр. сода (газирана вода) и 4 пластмасови спринцовки.

Пасирайте малините в блендер, след това ги прецедете през цедка. Отделеното пюре смесете със захарта и загрейте на котлона. Варете за около 10 минути, докато сместта се сгъсти и потъмнее. Махнете от котлона и изчакайте малко да изстине до стайна температура. Отделно смесете водката, амаретото и леда в шейкър. Добавете портокаловия сок и газираната вода. Разклатете и налейте в шотове. Напълнете спринцовките с малиновата смес и сложете части от нея на дъното на всеки шот. Визуалният ефект е поразителен.

kokteili za helouin

Тиквена маргарита.

Имате нужда от сокът на половин лимон, тънки резени от още половин лимон за декорация, сол, 60 гр. текила, 60 гр. сок от домашна тиква, 15 гр. сок от портокалов ликьор (например Коантро).  За да го приготвите започнете с навлажняването на ръба на всеки шот с лимонов сок. След това го докоснете до разсипана сол, за да полепне по ръба на чашката. Смесете всички останали съставки (без резените лимон) в шейкър с натрошен лед, разклатете добре. Прецедете в шотовете и декорирайте всеки един с по резен лимон.

kokteili za helouin

Коктейл замразени очни ябълки.

Звучи страшно, нали? Със сигурност ще изненадате цялата компания при вида на тези замразени очи. За тях ще имате нужда от 120 гр. водка, 340 гр. сок от ананас, 60 гр. портокалов ликьор, прясно изцеден сок от 1 лимон, кубчета лед, захар по ръба на чашите, резени от лимон, цветни пръчици (от тези, с които се декорират някои сладкиши). Навлажнете ръба на всяка от чашите с лимонов сок и след това потопете в захар. Сложете във фризера за известно време, за да засъхне захарта. През това време смесете всички останали съставки в шейкър, разклатете добре и сервирайте върху лед.

kokteili za helouin

Кървави шотове за Хелоуин.

Имате нужда от 1 лимон, шепа листа от мента, 1 с.л. захар, сок от нар и водка в съотношение 1:1, формички за лед, от които да се получават подобни като на снимката. Замразете вода в специалните формички за лед. През това време смесете съставките в шейкър, заедно с намачканите листа от мента. Веднага щом ледените „чашки“ са готови, изсипете съдържанието в тях. Пийте преди да се е разтопил леда.