къна за коса

Използването на къна за коса в днешно време е много популярен естествен начин за боядисване на коса, който се счита за абсолютно безвреден. Още от древни времена жените са започнали използването на натурални продукти, с които да променят цвета на косата си. Тогава са имали на разположение само билки и растения.

Вълшебните свойства на къната:
Някои дами, използващи къна за коса, дори казват, че усещат косата си по-подхранена. Къната има и още няколко свойства, освен това да променя цвета на косата. Тя е известна със способността си да изглажда косъма, да го подхранва с необходимата сила и гъвкавост, както и да регулира киселинно – алкалния баланс на скалпа. Напълно е лишена от съдържание на амоняк, който присъства в повечето бои за коса. Това означава, че е невъзможно да ви навреди. Дори се използва за лекуване на пърхот и инфекции на скалпа. Способна е да създава защитен слой на косъма и скалпа от навлизането на вредни вещества в тях.

Нанасянето на къна за коса с цел промяна на цвета е незаменим продукт, особено за дамите, които са алергични към съставките на повечето бои. Безцветният вариант на продукта можете даизползвате за подпомагане на растежа на косата, както и като подхранваща маска. Безценна е и поради способността й да защитава косата от вредните утравиолетови слънчеви лъчи.

Бъдете внимателни, закупувайки къна за коса, защото често се случва наличието на имитиращи продукти, на които не е упоменато точното съдържание. На някои е написано “безцветна”, а можете да станете руса, ако сте попаднали на фалшива къна. Имайте предвид, че натуралната има цвят на зелена маслина и сладък мирис на прясно окосена трева. За да сте сигурни за качеството на продукта, който закупувате, проверете страната производител. Препоръчваме да не се доверявате на други, освен Индия (на първо място в качеството), Израел, Египет и Турция. Вариант е и да си поръчате онлайн от лицензиран сайт с такива продукти.

къна за коса