Всичко за косата

Направи си сама къдрици за 5 минути

napravi si sam kadrici

napravi si sam kadrici

Дали е възможно някоя от нас да си направи сама къдрици за 5 минути? Ние от екипа на LAZARA попаднахме на тази интересна идея за лесна и бърза прическа и нямаме търпение да я споделим с вас, нашите верни читатели. Често се случва да разполагаме с малко време, преди да излезем – или сутрин сме станали по-късно, или приятелка ни чака спешно да отидем някъде, или просто ни канят на купон в последния момент. Но това не трябва да оправдава лошия ни външен вид. Защото винаги и навсякъде трябва да изглеждаме неотразими, нали?

Направи си сама къдрици за 5 минути – толкова е лесно!

napravi si kadrici v kosata

Тази прическа е толкова лесна, че всеки може да си направи сам красиви къдрици само за 5 минути. Сигурни сме, че след като опитате веднъж, това ще се превърне в  една от най-предпочитаните варианти за оформяне на косата ви. Следвайте нашите подробни описания и приложени снимки за по-голямо удобство.

Как да си направите къдрици в няколко стъпки

napravi si sam kadrici kosa

За да си направите къдрици, ще ви трябват: сух шампоан, пяна за обем, сешоар и лак за коса.  Започнете с оформянето на прическата, като с пръсти повдигнете корените на косата от скалпа. Отделете малки сектори, в които напръскайте със сух шампоан. Сложете в шепата си пяна за коса, с големината на топка за тенис.

napravi si kadrici sam stapki

Започнете да нанасяте пяната по дължината на косата. След като всички кичури са покрити добре, започнете да мачкате малки сектори коса с ръце. В зависимост от дължината и гъстотата на косата, това ще отнеме различно време. След като сте намачкали с длани цялата коса, отделете още около минута допълнително, за по-добър резултат, като накланяте главата си настрани и надолу.

napravi si sam kadrici stapki

Съберете цялата си коса на темето, като я придържате с ръка. Сушете, без да я пускате, като се стараете въздушната струя от сешоара да минава между пръстите ви. Накрая фиксирайте с лак за коса, като за последно намачкате цялата коса. Това е!

Този метод за постигане на къдрици е подходящ за различни дължини коса. Ако сешоарът ви има функция за студен въздух, използвайте нея. Цялата привлекателност на идеята за направи си сам къдрици за 5 минути идва не само от това, че се получава бързо, но освен това има и бонус, за това че прическата не изисква прецизност.

error: