маска за коса със зехтин

Ако здравето и красотата на косата ви са изчезнали и балсамът вече не е достатъчен, време да ви представим тежката артилерия в подхранването, а именно маска за коса със зехтин и мед. Способна е да направи неузнаваема гривата ви и блясъка й вече няма да е мираж. Дуетът между тези две съставки е известен със своите хидратиращи свойства, а зехтинът ще дари скалпа ви с така необходимия витамин Е (един от най-силните антиоксиданти) и витамин К. Представете си удоволствието да докосвате мека и лесна за разресване коса.

Маска за коса със зехтин – съставки и приготвяне

маска за коса със зехтин

 

Необходими продукти за маска за коса със зехтин (за средна дължина коса):

6 супени лъжици зехтин екстра върджин
4 супени лъжици мед
1 купа за смесване и лъжица за разбъркване
1 щипка за коса и найлонова шапка за душ

Как да си я приготвите?

1. Добре е да измиете косата си с шампоан преди да приложите готовата маска за коса със зехтин.
2. Смесете всички съставки в купата.
3. Започнете нанасянето им от скалпа по дължината на косата и към краищата.
4. Използвайте гребен или четка, за да се уверите, че е равномерно нанесена.
5. Увийте косата си в кок и я защипете с аксесоар за коса.
6. Сложете найлоновата шапка отгоре.
7. Стойте така в продължение на 30 минути. Ако можете да издържите, задръжте с нея и 1 час. Колкото повече време прекарате така, толкова по-полезна и възстановяваща ще бъде маската за косата ви.
8. Изплакнете добре с топла вода. Нанесете шампоан след това и измийте. Използвайте маската един, два или три пъти в седмицата, в зависимост от състоянието на косата ви, за да забележите ефекта.

Не се колебайте да изпробвате рецептата. Една от най-лесните за приготвяне е, а и може би имате съставките в кухнята си. Не се налага да инвестирате допълнителни средства в козметични продукти. Сигурни сме, че ще усетите разлика в състоянието на гривата ви още след първото нанасяне.