pricheski

Ето кои са тези прически, с които изглеждаме по-стари.

Абсурдно би било да искаме да носим прически, които ни състаряват, обаче понякога просто не осъзнаваме това. Всички жени отделят толкова време и средства, за да задържат така скъпата си младост, но често от страни нещата, видяни с различни очи не са такива, каквито ги виждат те. Да погледнем любимите ни звезди, които са еталони за красота и са вкопчили добре оформените си маникюри в безупречната си визия, но все пак са станали жертва на собствения си външен вид. А след това да не повтаряме грешките им.

Прически с които изглеждаме по-стари

pricheski

Твърде много обем

Дженифър Лопес от преди години няма нищо общо с настоящата звездна визия на латината. Разбиранията за лесни прически с прибрана коса преди години са включвали много тупиране и обем, а с този си стайлинг тя прилича повече на майката на булката, отколкото на млада дама. Ключовите думи за официални прически с прибрана коса са две: хлабава и текстурирана, а след това пригладена назад.

pricheski

Прекалено стилизирана прическа

Иванка Тръмп е класическа обществена дама и това описание може да се постави и на двете й визии, но лявата определено е по-строга. Ако използвате топла преса за коса, за да оформите прическата си, не забравяйте накрая да разчупите монотонността на къдриците с пръстите си. Младежките прически са по-раздвижени и без точно определена и подредена структура. Визията от дясно е все така полирана, но обърнете внимание на извитите краища. Това е идеалното решение за всички прически за средно дълга коса.

pricheski

Не достатъчно плътен бретон

Разстоянията между отделните кичури на бретона създава впечатлението за рядка или мазна коса. Което е далеч от комплиментите, които искате да чуете за вашата прическа, нали? Не е нужно да закривате плътно цялото си чело, когато може да загладите на една страна един по-дълъг бретон, който стои чудесно на повечето прически за къса коса.

pricheski

Липса на измерение в цвета на косата

Дженифър Лорънс изглежда чудесно с руса коса, макар и тъмната да й отива, само не и в този плосък и напомнящ на черна дупка отенък. Вариациите в тоновете боя за коса вместо ограничаването до един-единствен цвят изглежда много по-свежо и реално.

pricheski

Твърде дълга прическа

Съгласете се, че на лявата снимка Сандра Бълок изглежда много по-изморена и измъчена, защото дългата й коса утежнява чертите на лицето й. Ето как някои къси прически могат да  подействат като лифтинг на лицето, може да видите на снимката в дясно.

pricheski

Твърде много слоеве

Стилистите на Balmain твърдят, че всичко е въпрос на графични, изтъпени линии. Освен, ако не са много дълги, слоевете изтъняват косата, а това в последствие създава една прическа, която е точно обратното на обемна и със здрав вид. Ето защо трябва да ги избягвате, за да не изглеждате състарена и с рехава коса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

източник:marieclaire.com