Маникюр

Френски маникюр в домашни условия

френски маникюр в домашни условия

Може да си направите сами френски маникюр в домашни условия и да спестите от таксата за услугите на маникюристката  С осем лесни стъпки ще се сдобиете с чисто нов семпъл, но стилен вид на ноктите, който ще изглежда също толкова добре, колкото и ако сте платили за него в салона за красота. А освен това не е нужно да си запазвате час и да губите време в придвижване до студиото.

Бледо-розова основа и ярки бели краища на ноктите – това са характеристиките на популярния френски маникюр, който е сред най-предпочитаните по целия свят. Дори и във Франция, където е смятан за американско откритие, го наричат „la French.“ Забавно, нали?

Френски маникюр в домашни условия с осем стъпки

Като цяло да се направи френски маникюр в домашни условия не е никак трудно. Прецизност се изисква само в симетричното очертаване на бялата ивица в горната част на ноктите. Но преди да стигнете до там, следвайте тези последователни стъпки, които ще ви гарантират красив и траен маникюр.

Пригответе си предварително : нокторезачка, пила за нокти, купа с топла вода, салфетка, масажно масло за нокти, пръчица за избутване на кожичките, бели самозалепващи ленти за френски маникюр, топ лак, лак в бледо-розов и бял цвят.

Стъпка 1.:

С помощта на нокторезачка скъсете ноктите си до желаната дължина, като се стремите на всеки пръст да бъде еднакъв.

Стъпка 2 :

Оформете ноктите си прецизно с пила.

Стъпка 3:

За истинско spa преживяване в домашни условия потопете ръцете си в купа с топла вода за 1-2 минути, а след като ги подсушите избутайте внимателно кожичките.

Стъпка 4:

Преди да нанесете първия слой лак върху ноктите си ги подгответе, като масажирате с няколко капки масажно масло за нокти кутикулите си.

Стъпка 5:

Забършете с мека хартиена кърпичка нокътните плочки, преди да ги лакирате с розовата база. Изчакайте няколко минути, докато изсъхне добре. След нова нанесете отгоре втори пласт лак.

Стъпка 6:

Залепете върху добре засъхналия лак бели лентички, които ще помогнат да направите белите дъги по-прецизно.

Стъпка 7:

Лакирайте бавно с бял лак върховете на ноктите си. Изчакайте да изсъхне добре. Повторете.

Стъпка 8:

Махнете залепващите ленти и нанесете слой топ лак, за да запазите френския си маникюр за по-дълго.

Inline
Inline